Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λεμεσού σε 36χρονο κατηγορούμενο σε σχέση με την υπόθεση κατοχής ενός κιλού κάνναβης. Ο 36χρονος είχε συλληφθεί στις 6 Απριλίου 2022 λίγο πριν την αγοραπωλησία ναρκωτικών σε πρόσωπα στην περιοχή Τραχωνίου.

Συγκεκριμένα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού που συνεδριάζει υπό τη σύνθεση των δικαστών Ηλ. Γεωργίου, Π.Ε.Δ., Κ. Κωνσταντίνου, Α.Ε.Δ., Μ. Παπαθανασίου, Ε.Δ., επέβαλε στον 36χρονο μετά από παραδοχή, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με τη μεγαλύτερη αυτή των 8 ετών στο αδίκημα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 6 Απριλίου 2022, η ΥΚΑΝ έλαβε πληροφορία για αγοραπωλησία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην περιοχή Τραχωνίου με τον 36χρονο να τίθεται υπό διακριτική παρακολούθηση από την περιοχή της Μουτταγιάκας. Μια ώρα αργότερα τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος σε δρόμο στο Τραχώνι. Μόλις ο 36χρονος αντιλήφθηκε τα μέλη της Αστυνομίας, προσπάθησε να ανεπιτυχώς να διαφύγει με το όχημα του. Η προσπάθειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να συγκρουστεί με δύο υπηρεσιακά οχήματα και να ακινητοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 147 γραμμαρίων, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κοκαΐνης και κάνναβης.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο σημειώνει πως οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής είναι μεταξύ άλλων η σοβαρότητα των αδικημάτων και ιδιαίτερα το αδίκημα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια, όπως επίσης και η σημαντική ποσότητα που κατείχε ο 36χρονος κατηγορούμενος.

Ως ελαφρυντικά λήφθηκαν υπόψη η άμεση παραδοχή του, συνεργασία του με την αστυνομία καθώς και οι προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις. Κατά την επιμέτρηση της ποινή λήφθηκε επίσης υπόψη ότι ο 36χρονος κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο προηγούμενες καταδίκες που αφορούσαν υποθέσεις ναρκωτικών.