Άρχισαν τα όργανα της προεκλογικής, με την Πινδάρου πλέον να είναι βγαίνει επιθετικά, αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα στη μάχη της προεκλογικής. Μετά το ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο της Παρασκευής και του Σαββάτου και τα μηνύματα στήριξης που στάληκαν υπέρ της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, στον ΔΗΣΥ μπαίνουν σε πιο επιθετική τακτική με τον πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο Πρόεδρο να σέρνει πρώτος το χορό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης αποτίμηση του συνεδρίου του κόμματος, ξεσπάθωσε χθες κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά του τέως υπουργού Εξωτερικών για τη δήλωση της προηγούμενης εβδομάδας σε σχέση με τη διενέργεια ντιμπέιτ και τα υπονοούμενα για ότι κάποιοι έχουν άγχος. Είναι προφανές πλέον ότι στην Πινδάρου κλιμακώνουν την πίεση προς την υποψηφιότητα του τέως υπουργού Εξωτερικών στην προσπάθεια αύξησης της συσπείρωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις προεδρικές εκλογές. Μία στόχευση η οποία ήταν ξεκάθαρη και από το όλο σκηνικό του ιδεολογικοπολιτικού συνεδρίου με ισχυρά συνδηλούμενα μηνύματα και επίκληση των συναισθημάτων με αναφορές προς τον Γλαύκο Κληρίδη, το τραγούδι «πότε θα κάνει ξαστεριά», αλλά και το αφιέρωμα στην ιστορική πορεία του κόμματος.

Το χθεσινό ξέσπασμα του Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ως κύριο αποδέχτη τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πυρά του ωστόσο κάλυψαν ευρύτερα και τον χώρο της αντιπολίτευσης  και την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, επιχειρώντας για ακόμα μια φορά στο λόγο του να αναδείξει τη διαφορά μεταξύ της δικής του υποψηφιότητας έναντι των άλλων δύο κύριων διεκδικητών. Ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του για τρεις υποψήφιους. Τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και τον «original» υποψήφιο του ΔΗΣΥ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβέρωφ: Υποψηφιότητα κόντρα σε λαϊκισμό – ψευτοπατριωτισμό

 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου άφησε έντονες αιχμές και υπονοούμενα κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη για το γεγονός ότι ποτέ δεν δοκιμάστηκε σε εκλογικές αναμετρήσεις.

«Είμαι στην πολιτική αρένα στην πρώτη γραμμή από το 1991, στην κομματική ζωή από το 1985 που ήμουν επαρχιακός γραμματέας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει από ανθρώπους που δεν διεκδίκησαν μέχρι σήμερα καμιά εκλογή να μιλούν με μια υπεροψία ότι είναι άνετοι και έχω εγώ το άγχος, που δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Ούτε με διόρισαν Δήμαρχο, ούτε βουλευτή στην Πάφο, ούτε με διόρισαν επαρχιακό γραμματέα της Νεολαίας, ούτε με διόρισαν Αντιπρόεδρο της Νεολαίας, ούτε με διόρισαν στο πολιτικό γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ούτε με διόρισαν Αναπληρωτή Πρόεδρο, ούτε με διόρισαν Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ούτε και είχα επίθετο να με κουβαλά στην πολιτική. Ξυπόλητος ξεκίνησα από την Αργάκα, τίποτε δεν μου χαρίστηκε, ούτε μου δόθηκε. Με τη σκληρή δουλειά και συλλογικά με τους συνεργάτες και επαναλαμβάνω λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε ως παράδοξο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζει υποψήφιο που δεν ήταν υποψήφιος, ο οποίος όπως είπε, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα μετά από τη στήριξη κόμματος. «Αυτά τα παράδοξα περνούν απαρατήρητα, δεν τα βλέπω να σχολιάζονται. Όπως επίσης και οι φίλοι του Δημοκρατικού Κόμματος όπως και το ΑΚΕΛ βάλθηκαν να φέρουν την αλλαγή. Τι σημαίνει αλλαγή; Να διώξεις την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού για να φέρεις κάτι άλλο. Αλλαγή στη διαχείριση του Κυπριακού έλεγε το ΑΚΕΛ. Τι αλλαγή στη διαχείριση του Κυπριακού θα κάνεις επιλέγοντας τον διαπραγματευτή του Αναστασιάδη; Το ΔΗΚΟ, να φύγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Με ποιον θα κάνει την αλλαγή, άστε τώρα τις κουβέντες προαποφασισμένα είναι αυτά από τον Απρίλιο και σίγουρο είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής στο Δημοκρατικό Κόμμα. Με ποιον θα κάνει την αλλαγή; Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος στις παρεμβάσεις του θεωρεί επιτυχημένο, ναι και είναι επιτυχημένο, το έργο που παρήγαγε η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού;», διερωτήθηκε. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ακόμα πως όταν κάποιος κατεβαίνει ενάντια στο κόμμα του πρέπει να τεκμηριώσει κατ’ αρχάς ότι διαφωνεί με τις πολιτικές του κόμματος του «Στο Κυπριακό δεν άκουσα κάτι διαφορετικό, υποστηρίζουμε τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία. Τώρα κάποιος να κατεβεί ανεξάρτητος και να πει διαφωνώ με τη θέση για το συμφωνημένο πλαίσιο, εντάξει. Διαφωνούν με την οικονομία, εμείς είμαστε του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ελεύθερη οικονομία με κοινωνικό πρόσωπο, αυτή είναι η αξιακή μας βάση στην οικονομία, αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε. 

100 άξονες πολιτικής στην επέτειο του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου προβαίνοντας χθες σε μία αποτίμηση του ιδεολογικοπολιτικού συνεδρίου ανέφερε ότι το πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο επικαιροποιεί, δεν αλλάζει τη φιλοσοφική και αξιακή βάση του κόμματος. 

Το μανιφέστο, συνέχισε, είναι ένα κείμενο αρχών που ανανεώνει τη συμφωνία της παράταξης με την κυπριακή κοινωνία και κατοχυρώνει τη φιλοσοφία με την οποία τους εμφύσησε η μεγάλη προσωπικότητα του Γλαύκου Κληρίδη. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 4 Ιουλίου, ανήμερα της 46ης επετείου ίδρυσης του ΔΗΣΥ, θα ανακοινώσει το πλήρες σχέδιο 100 αξόνων πολιτικής για την επόμενη ημέρα της Κύπρου. «Δεν υπάρχει για εμάς καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορία μας, από του να καταθέσουμε τις προτάσεις, όπως αυτές σμιλεύτηκαν μέσα από την 9μηνη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου».

Περιοδεία στην Αμμόχωστο

Περιοδεία στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου. Μια επίσκεψη με την οποία θέλει να στείλει μηνύματα προς τους Αμμοχωστιανούς αλλά και γενικότερα σε σχέση με το Κυπριακό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια και ακολούθως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ με συνοδεία βουλευτών και Δημοτικών Συμβούλων ΔΗΣΥ Δήμου Αμμοχώστου θα αφιχθούν στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου. Η αποστολή θα εισέλθει στην κλειστή περιοχή Αμμοχώστου και θα επισκεφθεί την Τουριστική Περιοχή Αμμοχώστου (King George). Ακολούθως θα γίνει περιδιάβαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στις 12:45 θα προβεί σε δηλώσεις μπροστά από το Λύκειο Αμμοχώστου.