To Top
18:21 Σάββατο
19 Οκτωβρίου 2019
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Μόντε Κάρλο η Αγία Νάπα μέχρι το 2030 (ηχητικό)
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣ • Μόντε Κάρλο η Αγία Νάπα μέχρι το 2030 (ηχητικό)
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2018, 4:53 μμ

Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό επιχειρεί ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος φιλοδοξεί μέχρι το 2030 να καταστήσει την περιοχή ένα νέο… Μόντε Κάρλο. Φιλοξενούμενος στον Active (στην εκπομπή Ατζέντα με την Άντρη Δανιήλ), ο κ. Καρούσος ανέλυσε το όραμά του για την Αγία Νάπα, τονίζοντας ότι στόχος είναι να καταστεί η Αγία Νάπα ως ένα από τα καλύτερα και πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου μέσω της προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού.

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Αγίας Νάπας απέστειλε επιστολές σε ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες, ενημερώνοντας τους πως επιθυμία του Δήμου είναι να αποκλείσει τους «χαμηλής ποιότητας νεαρούς τουρίστες» - που αντιπροσωπεύουν το 8% του τουριστικών αφίξεων – και οι οποίοι προκαλούν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις και έχουν μηδαμινή οικονομική συνεισφορά στον τουρισμό.

 
Αναλύοντας το όραμά του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως από το 2013 έχει αρχίσει μια προσπάθεια αναβάθμισης του τουρισμού της Αγίας Νάπας και έχει ετοιμαστεί στρατηγικός σχεδιασμός, η υλοποίηση του οποίου προχωρεί με μεθοδικότητα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται η πλήρης ανακαίνιση και αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, η επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στις δημόσιες υποδομές και η προσέλκυση επενδύσεων σε τεραστίων διαστάσεων έργα, όπως είναι η μαρίνα της Αγίας Νάπας.
 
Πίνουν, μεθούν και δημιουργούν προβλήματα
 
Επεξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης του Δήμου να αποκλείσει τους «νεαρούς τουρίστες κακής ποιότητας», ο κ. Καρούσος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η Αγία Νάπα βαθμολογείται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά με 3,5 από τα 5 και στόχος είναι το 4,4, προσθέτοντας πως για να φτάσουμε εκεί πρέπει να υπάρξει επικέντρωση στην ποιότητα, τόσο σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υποδομές όσο και στις ιδιωτικές (ξενοδοχεία, εστιατόρια και νυχτερινή διασκέδαση).  
 
Αυτοί οι νεαροί που αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, το 8% του τουριστικού ρεύματος, προκαλούν προβλήματα, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, δεν σέβονται την πόλη που τους φιλοξενεί ούτε και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα στα έσοδα του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγ. Νάπα: Διαμηνύει πως δεν θέλει «κακής ποιότητας» τουρίστες
 
«Δεν είναι δυνατό η νυχτερινή ζωή της Αγίας Νάπας να προσφέρει με δέκα ευρώ πέντε λίτρα αλκοόλ, δεν γίνεται να μεθά ο τουρίστας και όταν υποβάλλεται σε αλκοτέστ να έχει 400 mg αλκοόλ στο αίμα του, δεν γίνεται να κυκλοφορούν γυμνοί στην πλατεία ή να ενοχλούν άλλους τουρίστες», ανέφερε ο κ. Καρούσος, τονίζοντας πως είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να προστατευθεί η καλοφημία της Αγίας Νάπας.
 
Στόχος είναι η μετατροπή της Αγίας Νάπας σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο που θα προσελκύει τουρίστες ποιότητας, ανέφερε ο κ. Καρούσος, επισημαίνοντας πως η διασκέδαση είναι μέρος του τουριστικού προϊόντος και πρέπει να αναβαθμιστεί.
 
Ο κ. Καρούσος ανέφερε πάντως ότι πριν τη σύνταξη και την αποστολή της επιστολής προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς και τα οργανωμένα σύνολα της πόλης, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτών της Αγίας Νάπας.
 
Την ίδια ώρα ο κ. Καρούσος εξήγησε πως η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας δεν αφορά μόνο τους τουρίστες, αλλά απευθύνεται και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης.
 
«Δεν λέμε όχι στη νεολαία, λέμε όχι σε ένα συγκεκριμένο τύπο τουριστικού προϊόντος», ανάφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, τονίζοντας πως είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και πως δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το 8% των «κακών τουριστών» να διώξει το υπόλοιπο 92%.
 
Καταλήγοντας ο κ. Καρούσος ανέφερε πως η Αγία Νάπα ποσοτικά είναι υπερπλήρης. «Οι παραλίες είναι γεμάτες, τα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν χωράνε άλλους τουρίστες και οι υποδομές του Δήμου λειτουργούν στα όριά τους», ανέφερε ο Δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας πως πλέον πρέπει να υπάρξει επικέντρωση στην ποιότητα.

Επιμέλεια: Παναγιώτα Χαραλάμπους
 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...