Μια μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία στο υπό κατασκευή πάρκο Ανδρέα Στυλιανίδη στον Δήμο Γεροσκήπου πρόκειται να φιλοτεχνήσει ο διεθνούς φήμης Ιταλός καλλιτέχνης Millo, που αναμένεται στην πόλη τις επόμενες μέρες. 

Πέντε χρόνια μετά την πολυσυζητημένη δημιουργία του στο πλαίσιο του φεστιβάλ StreetArt Square που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του θεσμού Πάφος2017, η οποία «εξαφανίστηκε» πριν από έναν χρόνο κατά τις εργασίες συντήρησης του κτηρίου, ο Millo επιστρέφει στην πόλη. 

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, φορέας που είχε την πρωτοβουλία και ευθύνη για τη διοργάνωση του φεστιβάλ StreetArt Square το 2017, σημειώνει ότι ο αείμνηστος Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρείας Korantina Homes είχαν εκφράσει την επιθυμία τους γι’ αυτή τη συνεργασία ήδη από το 2021, μετά τη διαγραφή έργου του Millo από κτήριο στο εμπορικό κέντρο της Πάφου.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Millo θα δημιουργήσει νέες τοιχογραφίες στην Πάφο

Έκτοτε, και ύστερα από άλλες πρωτοβουλίες που δεν τελεσφόρησαν, οι αρχές της Γεροσκήπου και οι υπεύθυνοι της Korantina Homes είχαν ουσιαστική επικοινωνία με τον Millo, φτάνοντας χωρίς τυμπανοκρουσίες σε μια συμφωνία, η οποία το Κέντρο εκφράζει την πεποίθηση ότι συνδυάζει τον εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου με ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός. Τον συντονισμό και την παραγωγή του έργου έχει αναλάβει το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.

«Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία και να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Ευχαριστούμε την εταιρεία Korantina Homes, που είναι και ο Μέγας Χορηγός του έργου, και ασφαλώς το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου και τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Νίκο Παλιό, για τη συνεργασία, την οικονομική στήριξη και την προετοιμασία της επιφάνειας για την τοιχογραφία. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και προς τον μεγάλο απόντα και εμπνευστή της εκδήλωσης, Μιχάλη Παυλίδη» σημειώνει το Κέντρο.

Το χρονοδιάγραμμα, καθώς και πολιτιστική εκδήλωση που θα πλαισιώσει τη δημιουργία του έργου στη Γεροσκήπου θα ανακοινωθούν κατά τις επόμενες μέρες από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.