Καθηλωμένος ολημερίς στο σπίτι της οικίας μου (!) ένεκεν covid-19 (ναι, τέτοιο δώρο μου επιφύλαξε η Κύπρος, εκτός κι αν τον κουβάλησα από την πατρίδα, αν και εκεί δεν κυκλοφορούσα όσο εδώ…), ψαρεύω στα νερά των συμβατικών μα και σόσιαλ μίντια, κι είπα να μοιραστώ μαζί σας ό,τι έπιασα. 

Το ποσό των $44 δισ. που δίνει ο Έλον Μασκ για το Twitter είναι σχεδόν ίδιο με το ποσό που πρότεινε να διατεθεί από τον προϋπολογισμό ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ($44,9 δισ.) για την κλιματική αλλαγή. Για να καταλάβετε πόσο σοβαρά παίρνουμε το θέμα της προστασίας του Πλανήτη μας -Στίβεν Σέμλερ, ειδικός σε θέματα αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, συνιδρυτής του Security Reform Institute, ένα think-tank για την ανάπτυξη και προώθηση ιδεών που θα «ευθυγραμμίσουν» τα θέματα εξωτερικής πολιτικής προς όφελος των απλών, αργαζομένων πολιτών. 

Με $44 δισ. μπορείς να παρέχεις δωρεάν ιατρική βοήθεια σε όλους τους Αμερικανούς επί 17 συναπτά έτη -Μάθιου Ιγκλέσιας, Αμερικανός δημοσιογράφος και μπλόγκερ που γράφει για θέματα πολιτικής και οικονομίας. 

«Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι πανάκριβο τώρα, αλλά η ελευθερία είναι ανεκτίμητη» -Κάγια Κάλλας, 44, Πρωθυπουργός της Εσθονίας.

Η πραγματική ζωή αποδιάρθρωσε στον πυρήνα της την πιο μεγάλη φιλοσοφικοπολιτική πλάνη των δύο τελευταίων αιώνων. Ως εξουσία, έφερε οικονομική εκμετάλλευση, ανελευθερία, βία, οργανωμένο θάνατο. Θλίψη γέννα, να βλέπεις αριστερούς που αδυνατούν να πάνε παρακάτω. Η ιδεολογία είναι φυλακή. -Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος.

«Stop στο ρωσικό αέριο σε Πολωνία, Βουλγαρία επειδή δεν πληρώνουν σε ρούβλια. Έπεται η Ελλάδα που όλοι ξέρουμε και οι δημοσιογράφοι το κρύβουν ότι επίσης δεν πληρώνει σε ρούβλια. Ας μας πει τώρα η κυβέρνηση και τα πληρωμένα τρολ πώς θα εξασφαλίσουμε φθηνή θέρμανση για τον χειμώνα;  -Αυτό το έγραψε στο Twitter, ο αυτοαποκαλούμενος @VePZVughT9Iapw2, κλασικό ανώνυμο τρολ, από αυτά που θα κόψει, ευτυχώς, ο Μασκ όταν πάρει το μαγαζί. 

Απάντηση από τον επιχειρηματία στον ξενοδοχειακό χώρο Φώτη Κόκοτο: «Έλλην αριστερός: Στα εγκλήματα πολέμου (στην Ουκρανία), τους μαζικούς τάφους, τους βιασμούς παιδιών, απαντάει ‘’ναι, αλλά πώς θα έχω εγώ φθηνή θέρμανση’’;».  Είναι, «με τον άνθρωπο», βλέπετε …

Τελικά το μόνο καλό που έχει κάνει η Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο είναι να κόψει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, εξαναγκάζοντάς μας επιτέλους να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Δεν σας άρεσαν οι ΒΑΠΕ (Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας); Περάστε τώρα από το ταμείο.

«Μετά τον στυγνό εκβιασμό της Ρωσίας να κόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και στη Βουλγαρία, προτρέπω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να πάρει επειγόντως 3 αποφάσεις: Να καταστεί αμέσως η Ουκρανία υποψήφιο μέλος της ΕΕ. Να απαγορευτεί πλήρως το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Και να γίνει τεράστια επέκταση της λίστας των ισχυρών Ρώσων (μεγιστάνων και ολιγαρχών) που να εμπίπτουν στα μέτρα-εμπάργκο της ΕΕ.» 

Θα το επαναλαμβάνω συνέχεια: μακάρι να είχαμε στην ΕΕ και, κυρίως, στις χώρες μας, τέτοιους πολιτικούς σαν τον Γκι Φερχόφσταντ, 69, Βέλγος ευρωβουλευτής από το 2009, πρώην Πρωθυπουργός της χώρας του, πρώην Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.

Σκέψη της Ημέρας: «H εξαχρείωση μιας υπερδύναμης, μιας τυφλής πολεμικής μηχανής που δεν δίστασε ακόμη και τις μέρες του Πάσχα να κορυφώσει τις επιθέσεις εναντίον μιας ανεξάρτητης, ομόδοξης και πλέον εξουθενωμένης χώρας. Τρεις ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες στα πασχαλινά τους μηνύματα στάθηκαν στο ηθικό τους ύψος καταδικάζοντας, χωρίς αστερίσκους, τον βάρβαρο ‘’ομόδοξο’’ εισβολέα: ο Αναστάσιος Αλβανίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Ελπιδοφόρος Αμερικής.» –Ο συγγραφέας Μισέλ Φάις, στην Εφημερίδα των Συντακτών

Εικονογράφηση: Και μόνο που βλέπεις το χρυσοποίκιλτο ντεκόρ στο Κρεμλίνο, ως ντεκόρ, όταν κάνουν δηλώσεις ο Πούτιν ή ο Λαβρόφ, καταλαβαίνεις, εν συγκρίσει με το «τοπίο» του Ζελένσκι, ποιος έχει όλο το δίκιο με το μέρος του και ποιοι φαντάζουν όμοιοι με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.