Περισσότεροι από 150 πολίτες της Πάφου, οι οποίοι αποτελούν μέλη της Paphos Streetball Community, που ασχολείται σε καθημερινή και ερασιτεχνική βάση με την άθληση τους στα ανοιχτά γήπεδα της πόλης, με παρέμβαση τους ζητούν από την δημοτική αρχή την αλλαγή του πλάνου για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων ώστε να εξυπηρετηθούν στις ανάγκες τους μέχρι την ολική ανάπλαση των χώρων.

Με την παρέμβαση τους τα μέλη της αθλητικής αυτής κοινότητας της Πάφου, ζητούν ειδικότερα από τον Δήμο Πάφου όπως τουλάχιστον να φτιαχτεί πρώτα το γήπεδο μπάσκετ της οδού Αλεξανδρουπόλεως όπου μαζεύονται τα περισσότερα άτομα ή ακόμα να σταματήσουν τελείως οι εργασίες και να μείνει ως έχει το γήπεδο. 

« Επιπλέον εδώ και χρόνια παρακαλάμε τους αρμόδιους φορείς να μας φτιάξουν τους προβολείς του γηπέδου χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρουν. « Δυστυχώς τις νύχτες χωρίς φώτα αναγκαζόμαστε να φεύγουμε νωρίς από το γήπεδο καθώς δεν μπορούμε να παίξουμε στο σκοτάδι.  Επίσης θα θέλαμε να προτείνουμε να μας βάλουν εξωτερικές τουαλέτες στο πάρκο δίπλα για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε». 

Η Paphos Streetball Community επισημαίνει επίσης το γεγονός ότι σαν κοινότητα διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα τα καλοκαίρια και θα ήθελαν να το συνεχίσουν.