Μια μέρα μετά τις προαγωγές στην Αστυνομία ήρθαν και οι μετακινήσεις σε πολλά πόστα, για κάποιες εκ των οποίων προκλήθηκαν αντιδράσεις.

Σαράντα αξιωματικοί που κατείχαν πόστα κλειδιά στην ΥΚΑΝ, τα ΤΑΕ και τις Διευθύνσεις άλλαξαν θέσεις, με στόχο, όπως αναφέρθηκε στον «Φ» αρμοδίως, για ενίσχυση αστυνομικών σταθμών και τμημάτων πρώτης γραμμής. Κάποιοι από αυτούς που μετακινήθηκαν είχαν προαχθεί πρόσφατα, όμως οι περισσότεροι κατείχαν τα πόστα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, όμως επηρέασαν και τις άλλες επαρχίες πλην αυτήν της Πάφου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκάδες προαγωγές στην Αστυνομία (λίστα ονομάτων)

Στο μεταξύ, περί τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει αλλαγή φρουράς στα ανώτατα δώματα της ηγεσίας, αφού στις 15 του μήνα αναμένεται να αποχωρήσει λόγω αφυπηρετικής άδειας, ο υπαρχηγός Αστυνομίας Χρίστος Μαυρής. Ήδη στο Προεδρικό έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για τον αντικαταστάτη του και αναμένεται η ανακοίνωσή της. Θεωρείται βέβαιο ότι στη θέση του θα διοριστεί ο εκ των βοηθών αρχηγών Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος είναι και ο πιο παλαιός στη θέση. Αν επαληθευτεί το σενάριο αυτό, τότε αναμένεται ότι θα γίνουν οι διεργασίες για τον διορισμό στη θέση του, ενός εκ των ανώτερων αστυνόμων. Ο διορισμός του υπαρχηγού Αστυνομίας είναι στις συνταγματικές εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ του βοηθού αρχηγού, στις εξουσίες της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μετά από συστάσεις του Αρχηγού Αστυνομίας. 

Στην Αστυνομία εκκρεμεί και η ανακοίνωση των αστυνομικών που προάγονται στη θέση του λοχία, αφού οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα λόγω κωλύματος με έναν υποψήφιο. Την ίδια ώρα τρέχουν και οι διαδικασίες για προαγωγές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τον ερχόμενο Απρίλιο αποχωρεί με προαφυπηρετική άδεια ο αρχιπύραχος της Υπηρεσίας (διευθυντής) Πόλυς Χατζηβασιλείου. Υπάρχουν πληροφορίες για σκέψεις να του δοθεί παράταση, ωστόσο τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.