Τα ΗΑΕ αποτελούν ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό εταίρο για την Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, που διοργανώθηκε σήμερα στον χώρο της ΕΧΡΟ, στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Κύπρου, και τον οποίο εκφώνησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το όραμα της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα μοντέλο ανθεκτικού κράτους μέσω από ένα ολιστικής ανάπτυξης σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ: Ακόμα πιο ισχυρές οι εξαιρετικές σχέσεις με τα ΗΑΕ

Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης σε διάφορους τομείς κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση των επενδύσεων.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τα χρόνια η Κύπρος εξελίχθηκε σε ένα περιφερειακό κέντρο για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις.

Το να καταστεί η Κύπρος το επόμενο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας, είπε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να εφαρμοστεί μια συνολική στρατηγική για διευκόλυνση των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, εφαρμόζουμε μια νέα κυβερνητική στρατηγική για προσέλκυση διεθνών εταιρειών και ταλέντων στην Κύπρο που αποτελείται από σειρά κινήτρων.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό εταίρο για την Κύπρο, η οποία έχει πολλές ευκαιρίες να προσφέρει στα ΗΑΕ στον επενδυτικό τομέα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη βούληση της Κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις προς τον σκοπό αυτό.