Σε καταγγελίες 18 πολιτών και 5 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 2.308 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 695 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων καταγγέλθηκαν 6 πολίτες, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 144 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 506 έλεγχοι και καταγγέλθηκε 4 πολίτες και 2 υποστατικά, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 137 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία πολίτη και 3 υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 412 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3 πολίτες, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 148 έλεγχοι, χωρίς να υπάρξει καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 251 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία, ενώ η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 15 ελέγχους χωρίς καταγγελίες.

Σε σχέση με τα πρόστιμα, μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι εξώδικο πρόστιμο 3.000 ευρώ που εκδόθηκε σε πρακτορείο στοιχημάτων, στην επαρχία Πάφου, γιατί δεν υπήρχε άτομο στην είσοδο του πρακτορείου να ελέγχει για safepass, ενώ υπήρχε πελάτης εντός του πρακτορείου χωρίς να είναι κάτοχος safepass.

Επίσης, στην Λάρνακα εκδόθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ σε υπεραγορά γιατί υπάλληλοι της δεν έφεραν μάσκα και δεν είχαν στην κατοχή τους safepass.

KYΠΕ