Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία του Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση σε ευάλωτες ομάδες (ΚΕΕΑΕΔ) στον Δήμο Λευκωσίας ξεκίνησε, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο κτήριο Φοινιέας στην παλιά πόλη, όπου θα στεγαστεί και πλέον απομένουν λεπτομέρειες για την επίσημη λειτουργία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, το Κέντρο θα προσφέρει υπηρεσίες πληροφόρησης, κατάρτισης και υποστήριξης με απώτερο στόχο την προώθηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Κέντρου θα παρέχουν προγράμματα κατάρτισης και εργασιακής ένταξης / επανένταξης ατόμων που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στον τομέα της κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών, νηπίων, ηλικιωμένων και ΑμεΑ, εργοδότηση φροντιστών και επέκταση παροχής υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχει διευκόλυνση της ένταξης και της επανένταξης ατόμων στην αγορά εργασίας μέσα από προγράμματα και στοχευμένες δράσεις που προϋποθέτουν την ενεργό συμμετοχή τους, ευαισθητοποίηση επαγγελματικών φορέων, επιχειρήσεων και εργοδοτών σε θέματα που αφορούν στην προώθηση της απασχόλησης, παροχή όλων των πληροφοριών που χρειάζονται και αφορούν την ένταξη και επανένταξη στην εργασία καθώς και παραπομπή των ενδιαφερομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης (ΔΥΑ). Το Κέντρο θα προωθεί τη συνεργασία και τη δικτύωση δομών και φορέων στήριξης της απασχόλησης, θα προσδιορίζει και θα στηρίζει την ανάπτυξη του επιχειρηματικού προφίλ του ωφελούμενου.

Όλες οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το Κέντρο θα είναι εξατομικευμένες, αναλόγως των αναγκών του κάθε ενδιαφερομένου ώστε να του παρέχεται η μέγιστη βοήθεια και στήριξη, τόσο σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση του επαγγελματικού του προφίλ όσο και σε σχέση με την ανάπτυξη και ενίσχυση των κοινωνικών του δεξιοτήτων και ικανοτήτων, σημειώνεται.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνικούς Πόρους, υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020.

Το ΚΕΕΑΕΔ έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο Λευκωσίας από το 2017 έως σήμερα μέσω του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καταλήγει η ανακοίνωση.