Συγχαρητήρια επιστολή προς την νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στην επιστολή του, ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι «οι ισχυροί αδελφικοί, ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί, οι οποίοι συνδέουν τις χώρες μας, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην άριστη συνεργασία μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο» και προσθέτει ότι  «οι κοινές μας αξίες και αρχές αποτελούν τη στέρεη βάση πάνω στις οποίες οι δύο χώρες συνεργάζονται».

«Είμαι βέβαιος, κυρία Πρόεδρε, ότι από τη θέση σας θα ενισχύσετε έτι περαιτέρω τη συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και της Βουλής των Ελλήνων και θα συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην εδραίωση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει ο κ. Τασούλας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προσκαλεί την κ. Δημητρίου στην Αθήνα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, σημειώνοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο κρατών μας αλλά και της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΚΥΠΕ