Επιστολή προς τους επιδημιολόγους και τον υπουργό Υγείας αποστέλλει μέσω του «Φ» ο Τάσος Γ. Οικονόμου από το Παραλίμνι, διαμαρτυρόμενος για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε σχέση με την πανδημία.

 

Κύριοι επιδημιολόγοι, κύριε υπουργέ της Υγείας, 

Αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες και τις προσπάθειες σας, να αντιμετωπίσετε την πανδημία του κορωνοϊού, διά το καλόν του πληθυσμού και την υγεία του, αλλά μας αδικείτε. Ανάλογα με την ηλικία του καθενός μας, είναι και τα ενδιαφέροντα του, οι επιθυμίες και οι χαρές της ζωής. Οι νεολαίοι, ξημερωνόντουσαν στις δισκοθήκες και τώρα στοιβάζονται στις καφετέριες. Όχι να τις κλείσετε, αλλά να τις ελέγχετε, βασικά στην απόσταση.

Εμείς οι συνταξιούχοι, ικανοποιούμαστε με τα απλά και ευχάριστα της ζωής. Με μια επίσκεψη στο σωματείο μας, ή στο καφενείο της γειτονιάς, για μια… πρέφα ή πιλόττα με τους φίλους, ή ένα τάβλι, γεμίζει τη ζωή και ο χρόνος μας περνά ευχάριστα και ωραία.

Εξίσου επικίνδυνη ασθένεια και σύγχρονη, εκτός από τον κορωνοϊό, είναι πιστεύω και το άγχος, κλείνοντας τον άνθρωπο στους τέσσερις τοίχους και περισσότερο τους συνταξιούχους. Μαζί με τους φίλους, έντονα διαμαρτυρόμαστε στην απόφαση σας, να απαγορεύσετε το… τάβλι και τα χαρτιά, που… τζάμπα περνούσαμε ωραία. 

Ευχαριστώ διά την φιλοξενία,

Τάσος Γ. Οικονόμου 

Παραλίμνι