Ένας τετράποδος σκύλος – σπρίντερ έκλεψε τις εντυπώσεις της σε έναν αγώνα στίβου που διεξήχθη στην Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, γιατί παραλίγο να πιάσει το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ.

Οι δρομείς στον αγώνα 4×200 του λυκείου Λόγκαν έκαναν την διαδρομή όταν ξαφνικά, ένας σκύλος εμφανίστηκε από το πουθενά στην τελευταία στροφή και άρχισε να περνάει στους αθλητές τον έναν μετά τον άλλον. Ο σκύλος προσπαθούσε να φτάσει την Γκρέισι Λάνεϊ, η οποία εξεπλάγη όταν ανακάλυψε ότι είχε ανταγωνιστή.

«Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν ένας άλλος δρομέας και εξεπλάγην επειδή είχαμε πολύ καλό προβάδισμα» δήλωσε η Λάνεϊ στο δίκτυο KSL. «Καθώς πλησίαζε, σκέφτηκα: ‘Είναι πολύ μικρό για να είναι άνθρωπος’. Και μετά παρατήρησα ότι ήταν σκύλος».

Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν ο σκύλος πέρασε την Λάνεϊ στην γραμμή τερματισμού, με την αθλήτρια να λέει ότι «συνέβη τόσο γρήγορα». Η ιστοσελίδα MileSplit περιέγραψε το τρέξιμο του σκύλου ως το καλύτερο άγκυρα που έγινε ποτέ (Το Άγκυρα είναι η τελική θέση σε έναν αγώνα ρελέ. Συνήθως, το άγκυρα ενός ρελέ δίνεται στον γρηγορότερο ή πιο έμπειρο αθλητή μιας ομάδας).

Παραλίγο να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ

Ποιανού ήταν όμως ο σκύλος; Η Κέιτ Χέιγουντ, δρομέας του Λυκείου Μουράι, είπε ότι έκανε την προθέρμανσή της για την κούρσα, όταν ο σκύλος της, η Χόλι, χάθηκε από τους γονείς της. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα MileSplit, η Χόλι, ο σκύλος, έτρεξε τα τελευταία 100 μέτρα του αγώνα σε περίπου 10,5 δευτερόλεπτα. Αυτό απέχει μόλις ένα δευτερόλεπτο από το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθουσιάστηκαν με τον ρυθμό του σκύλου κατά τη διάρκεια του σπριντ της αλλά και την αντίδρασή του όταν τελείωσε τον αγώνα. «Ο σκύλος ήξερε τι έκανε. Είδατε το πώς την κοίταξε όταν την έφτασε;» έγραψε κάποιος. «Επιβράδυνε για να την κοιτάξει πριν περάσει τη γραμμή τερματισμού, απολύτως αδίστακτος» πρόσθεσε κάποιος άλλος.

Όσο για την Λάνεϊ, την αθλήτρια που προηγούνταν στην γραμμή τερματισμού, σχολίασε επίσης στο Instagram. «Lol, δεν μπορώ να πιστέψω πως νικήθηκα από έναν σκύλο» έγραψε.

Πηγή: iefimerida.gr