Ο Ιωάννης Τήλλυρος-Καλυβίτης πως πίσω από όλη αυτή τη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στην επικαιρότητα βρίσκεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τα μέσα Ιανουαρίου μας προβληματίζει η ουσία ενός δημοσιεύματος του έμπειρου Μανόλη Κοττάκη σχετικά με την ύπαρξη ενός συνδυασμένου σχεδίου αποδόμησης του θεσμού της Προεδρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από ένα μυδραλιοβόλισμο σκανδάλων. Συγκεκριμένα ανέφερε ο έγκριτος ερευνητής και δημοσιογράφος.

«Η εμπειρία μου από τα όποια σκάνδαλα και τις επακόλουθες πολιτικές κρίσεις στην πατρίδα μας στην Ελλάδα δείχνει ότι η σκανδαλολογία εμφανίζεται αίφνης κάθε φορά που επίκεινται κρίσιμες αποφάσεις στα εθνικά θέματα. “Πατά” συνήθως πάνω σε μία ελαχίστη βάση αληθείας, αλλά στο διά ταύτα μετά από χρόνια συνήθως δεν αποδεικνύεται. “Μικρό” το κακό όμως. Το διακύβευμα δεν είναι η αλήθεια αλλά η εξόντωση ηγετών. Το διακύβευμα δεν είναι η διαφάνεια αλλά ο εξαναγκασμός σε εθνική υποχώρηση. Και βεβαίως η κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτός είναι συνήθως ο στόχος των “σκανδάλων”. Επειδή λοιπόν όλα όσα θα ζήσουμε προσεχώς στην Κύπρο (ίσως και στην Ελλάδα σε δεύτερο χρόνο) συνδέονται ευθέως με την εξέλιξη των εθνικών μας θεμάτων (αφελής ή προδότης όποιος πιστεύει πως η Ελλάς μπορεί να σταθεί στο μέλλον στην περιοχή χωρίς την ασφάλεια που της παρέχει η Κύπρος μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης –θυμηθείτε πόσο θορυβήθηκαν οι Τούρκοι όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε κάτω τη μύτη τους τα “αόρατα” F16 στην Πάφο».

Όσοι έχουν εμπειρία των εκστρατειών αποδόμησης και των πολυεπίπεδων επιχειρήσεων στον κόσμο των διεθνών κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών είναι πεπεισμένοι για την ύπαρξη μιας τέτοιας εκστρατείας με πολλές πηγές στήριξης μη εξαιρουμένων και μικρών στον αριθμόν διπλωματικών υπηρεσιών. Με τεράστια όμως δύναμη και οικουμενική επιρροή.

Ερευνήσαμε για εβδομάδες την πολυφωνία των επιθέσεων και την πολλαπλότητα των εκφραστών. Είναι εμφανές με ολίγη εμβάθυνση πως οι επιθέσεις έχουν ενορχηστρωτή κεντρικό και δορυφορικούς εκφραστές. Δεν είναι καθόλου αθώα επίθεση και έχει στοχεύσεις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες. Δεν προσέγγισε ακόμη την κορύφωση της. Αν υλοποιηθεί η σοβαρή   διαρροή πως «σύμφωνα με εξομολόγηση ξένου αξιωματούχου στην Αθήνα –καταλαβαίνετε ποιας χώρας– “εμείς θα εξευτελίσουμε τον Αναστασιάδη πριν την πενταμερή” τότε ο Νίκος Αναστασιάδης και οι σοβαροί του συνεργάτες στον διπλωματικό τομέα όσο και στον κόσμο των πληροφοριών, οφείλουν να δώσουν μια μάχη πολύ σημαντική για το μέλλον της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικά.

Ήδη υπηρεσίες φίλων χωρών αναζητούν το επιτελείο και τους συνεργάτες πίσω από την προθήκη αυτής της ζημιογόνου για την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκστρατείας. Οι επόμενες μέρες θα φωτίσουν αυτή την ακραία  επίθεση παραμονές μιας επικίνδυνης πενταμερούς και σταδιακά θα οριοθετήσουν τους διακόνους τους αρχιτέκτονες και τους κομπάρσους της. Μέχρι τότε η Προεδρία της Κύπρου είναι υποστασιακή ανάγκη να αντισταθεί.