Τα νέα σταθερά κόμιστρα από και προς τα αεροδρόμια θα εφαρμόζονται από 1η Μαρτίου, 2021 όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Συγκεκκριμένα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει καθορίσει, για τις μισθώσεις που γίνονται από και προς τα αεροδρόμια, ως πάγια κόμιστρα, για  τις κατηγορίες ταξί, αστικά και αγροτικά, τις τιμές που φαίνονται στον πιο κάτω Πίνακα. Στόχος η επίλυση του διαχρονικού προβλήματος που άπτεται κυρίως της κατάλληλης πληροφόρησης των επισκεπτών/τουριστών στην Κύπρο και του επιβατικού κοινού γενικότερα.  Ο καθορισμός πάγιων κομίστρων αναμένεται να προσδώσει αξιοπιστία στη μεταφορά με ταξί και, συνακόλουθα, να βελτιώσει τον επαγγελματισμό και να αυξήσει την επιβατική κίνηση στο τομέα αυτό.

Τα κόμιστρα που έχουν καθοριστεί είναι σταθερά, δηλαδή δεν επιτρέπεται η χρέωση οποιουδήποτε άλλου ποσού, είτε χαμηλότερου είτε ψηλότερου.

Ο καθορισμός των κομίστρων έγινε μετά από σύσταση του Συμβουλίου Οδικής Τροχαίας Μεταφοράς και με βάση τις εξουσίες που παρέχονται στον Υπουργό από το εδάφιο (5) του άρθρου 9 των περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Νόμων του 1982 μέχρι 2019.

Το Συμβούλιο Οδικής Τροχαίας Μεταφοράς, στο οποίο μετέχουν, η Αρχή Αδειών, το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το ΚΕΒΕ και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, κατέληξε στη σύσταση του μετά από διαβούλευση και αφού έλαβε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις των ενδιαφερομένων φορέων και ιδιαίτερα των συνδέσμων ιδιοκτητών και επαγγελματιών ταξί.

 Γνωστοποίηση

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το εδάφιο (5) του άρθρου 9 των περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Νόμων του 1982 μέχρι 2019, καθορίζει για τις μισθώσεις που γίνονται από και προς τα αεροδρόμια ως πάγια κόμιστρα για τις κατηγορίες ταξί, αστικών και αγροτικών, από 1 Μαρτίου, 2021 τα ακόλουθα:

     

                

                                                    

Σημειώσεις:   Στα πάγια κόμιστρα περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. και οι αποσκευές. Τα πάγια κόμιστρα  ισχύουν και για τις δημόσιες αργίες.

Notes:   The above fixed fares include the cost of luggage carriage as well as the VAT. Fixed fares also apply on public holidays.