Ουρές σχηματίστηκαν και χθες από το πρωί στα διάφορα σημεία δειγματοληψίας στη Λεμεσό, με τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους να μεταβαίνουν για rapid test στο πλαίσιο των ελέγχων που απαιτούνται για τη δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Από το πρωί σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας οι πολίτες ανέμεναν περισσότερο από μισή ώρα στην ουρά μέχρι να φθάσει η σειρά τους για να υποβληθούν σε τεστ. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, υπήρξαν και άτομα που αποχώρησαν λόγω της καθυστέρησης στην διαδικασία.

Μιλώντας στον «Φ», πολίτες και εργαζόμενοι ανέφεραν πως υπήρχε αρκετά μεγάλη προσέλευση με κάποιους να μην έχουν αντοχές και υπομονή για να περιμένουν στην σειρά.

Πολίτης ανέφερε στον «Φ» πως είναι η τρίτη ημέρα που μεταβαίνει σε συγκεκριμένο σημείο δειγματοληψίας για τεστ και αποχωρεί λόγω της αυξημένης προσέλευσης.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο σημείο δειγματοληψίας στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Αντρέας Θεμιστοκλέους», με τους πολίτες να ξεπερνούν τους 50 που βρίσκονταν στην ουρά.

Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε το μεσημέρι και στο δειγματοληπτικό σημείο της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Ελεήμων. Πολίτες ανάμεναν πέραν τις μισής ώρας και ακόμη δεν είχε φτάσει η σειρά τους. 

Από την άλλη, στον χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημίου Frederick στην περιοχή της Χαβούζας το μεσημέρι της Δευτέρας, η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική.  Εκεί το μόνο που συναντήσαμε, ήταν οπλίτες να αναμένουν για να λάβουν τα αποτελέσματα των rapid test.

Να σημειωθεί πως οι εικόνες αυτές καταγράφονται από την περασμένη βδομάδα σε διάφορα σημεία δειγματοληψιών στο πλαίσιο των ελέγχων που απαιτούνται για τη 2η φάση χαλάρωσης ενώ χθες υπήρξαν και αλλαγές σε δύο σημεία δειγματοληψίας.