Ξανά πίσω στην ΚΕΔΙΠΕΣ επέστρεψαν 43 άτομα από σύνολο 242 που είχαν μετατεθεί στην Αltamira Asset Management Cyprus και έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες υπηρεσίες. Με βάση τις συμφωνίες τις οποίες υπέγραψε η τότε ΣΚΤ τόσο με κάθε υπάλληλο όσο και με τις Συντεχνίες όλοι οι αποσπασμένοι στην Altamira υπάλληλοι μπορούν μετά το πέρας ενός έτους από την ημερομηνία απόσπασής τους στην Altamira (δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2019) να εξασκήσουν το δικαίωμά τους για επιστροφή στην εναπομένουσα οντότητα, την ΚΕΔΙΠΕΣ.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» τα άτομα που έχουν επιστρέψει έχουν τοποθετηθεί σε κατά τόπους επαρχιακά κέντρα και κεντρικά γραφεία εξυπηρέτησης χαρτοφυλακίου στη Μονάδα Έγκρισης Αναδιαρθρώσεων και Διαγραφών, στη Μονάδα Εσωτερικής Επιθεώρησης και στις Υπηρεσίες Οργάνωσης και Μεθόδων, Αγορών και Προσφορών, Γραμματείας, Διαχείρισης Ακινήτων και Φυσικής Ασφάλειας, Εγγράφων και Διεκπεραίωσης, Λογιστηρίου, Τεχνολογίας και Διαχείρισης Δεδομένων καθώς επίσης και Διεκπεραίωσης και Ελέγχου Παραπόνων. 
 
 
Όπως αναφέρει η ΚΕΔΙΠΕΣ καταβλήθηκε προσπάθεια για την ορθολογιστική αξιοποίηση των ατόμων αυτών αφού η εθελοντική αποχώρηση προσωπικού με το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης και η εθελοντική μεταφορά στην Ελληνική Τράπεζα δημιούργησαν κάποιες ανισορροπίες στη στελέχωση της ΚΕΔΙΠΕΣ. Με την επιστροφή των 43 αυτών ατόμων στην ΚΕΔΙΠΕΣ παραμένουν στην Altamira Asset Management Cyprus άλλα 199 άτομα τα οποία δύνανται να επιστρέψουν στην KEΔΙΠΕΣ. Για το θέμα η ΚΕΔΙΠΕΣ επισημαίνει ότι οι συνθήκες κατά τη διαμόρφωση και υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας για επιστροφή των υπαλλήλων ήταν τότε πολύ διαφορετικές καθώς η ΣΚΤ εργοδοτούσε πέραν των 2600 υπαλλήλων με διευρυμένες εργασίες και δραστηριότητες οι οποίες περιελάμβαναν και το εξυπηρετούμενο χαρτοφυλάκιο και η απορρόφηση των υπαλλήλων αυτών θα ήταν εφικτή. Αντίθετα σήμερα δεν υπάρχουν γενικές ανάγκες για περαιτέρω στελέχωση της ΚΕΔΙΠΕΣ παρά μόνο σε πολύ εξειδικευμένες θέσεις ενώ το μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔΙΠΕΣ θα τύχει αξιολόγησης στα πλαίσια του συμβουλευτικού έργου με την BDO.
 
 
Στην Αltamira Asset Management Cyprus είχαν τον Ιανουάριο του 2018 μετατεθεί 350 συνολικά μέλη του προσωπικού της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) από τα οποία 108 έχουν αποχωρήσει με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης της Συνεργατικής Τράπεζας.
 
Πάντως οι εργασίες που αφορούν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που ανέλαβε η BDO Ιρλανδίας και BDO Κύπρου σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔΙΠΕΣ και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων ως πηγάζουν από τις δεσμεύσεις στην ΕΕ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019. Το έργο καλύπτει την οργανωτική δομή και στρατηγικό πλάνο της ΚΕΔΙΠΕΣ, τη σχέση και συμφωνία εξυπηρέτησης χαρτοφυλακίου MEX και ακινήτων με την Altamira Asset Management (Cyprus) ltd ως επίσης και την πώληση του μεριδίου στην Altamira Asset Management (Cyprus).