Τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Αδάμου Αδάμου, θα ψηφίσει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής. Δεν τίθεται θέμα αποτελέσματος, καθώς οι κομματικοί αρχηγοί μαζεύτηκαν την προηγούμενη Παρασκευή και αποφάσισαν ότι θα ήταν μια καλή λύση ο πρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου. Ακολούθησαν διάφορα σόου αντεγκλήσεων μεταξύ των κομματαρχών, που είχαν ήδη αποφασίσει ότι θα συνεννοηθούν για να επέλθει η ομαλότητα στη Βουλή. 

Αστεία πράγματα. Οκτώ κομματάρχες συναντήθηκαν πριν μια εβδομάδα και, κατά παράβαση της Δημοκρατίας, αποφάσισαν ότι ο Αδάμος Αδάμου θα οδηγήσει τη Βουλή σε ομαλά μονοπάτια. Μέσα σε λίγα λεπτά και ενώ οι παραπάνω είχαν εκφέρει άποψη, ακύρωσαν το νόημα της Ολομέλειας, της Δημοκρατίας δηλαδή και αύριο οι βουλευτές θα παρακαθίσουν σε μια «σημαδεμένη συνεδρίαση».

45 και βάλε βουλευτές ετοιμάζονται να τηρήσουν το γράμμα των αρχηγών τους και να ψηφίσουν τον Αδάμο Αδάμου μετά την παραίτηση του Συλλούρη κι ούτε πως υπάρχει η έννοια της ελευθερίας έκφρασης, ψήφου, σκέψης και λογικής. Κι αυτό, η δικτατόρευση δηλαδή των δημοκρατικών διαδικασιών, δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν από τους υπόλοιπους βουλευτές που θα σηκώσουν το χέρι στη σημερινή Ολομέλεια. Ίσως, μες στον συρφετό των αρχηγικών αποφάσεων, να χρειάζεται αντίδραση. Για να σταλεί ένα μήνυμα, τουλάχιστον. Για τη Δημοκρατία, έστω.    

ΑΛ.ΜΙΧ.