Η πλατφόρμα “ΔΔΟ-Λύση Τώρα”, με αφορμή την κάθοδο της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο και των επαφών της με τους δύο ηγέτες, καταθέτει υπόμνημα προς τα Ηνωμένα Εθνη και καλεί τον Γενικό Γραμματέα  να ασκήσει, για άλλη μια φορά, “το μέγιστο της καλής του θέλησης σε αυτήν την ανανεωμένη διαδικασία”.

“Τον παρακαλούμε να θυμάται ότι ο λαός της Κύπρου θέλει λύση και εμείς ως κίνηση πολιτών θα υποστηρίξουμε μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αναφέρεται στα ψηφίσματα των ΗΕ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πλατφόρμας που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ.

Η πλατφόρμα αναφέρει πως ο λαός της Κύπρου “αγνοείται κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων” και πως το μέλλον των Κυπρίων συζητείται κεκλεισμένων των θυρών, αφήνοντας τους Κύπριους να αγνοούν ποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί, ποια πρόοδος έχει σημειωθεί και πώς θα είναι το μέλλον τους.

“Αυτό μας καθιστά όλους δυνητικά ευάλωτους στην παραπληροφόρηση και τη στρέβλωση των γεγονότων από εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν τη διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία για να πετύχει, πρέπει να είναι διαφανής και να συνοδεύεται από μια διαρθρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης από /τα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς να αφήνει περιθώρια χειραγώγησης της κοινής γνώμης”, αναφέρεται.

Επίσης καλούνται τα ΗΕ να συνεργαστούν με τις δύο κοινότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν μέσα και τρόπους για μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα επιτρέψει τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στις διαπραγματεύσεις, αλλά κυρίως των νέων και των γυναικών της Κύπρου που παραδοσιακά αγνοούνται.

Πηγή: philenews/KΥΠΕ