H φάρσα των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα» παρουσιάζεται από την Alpha Square, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 9 Δεκεμβρίου. 

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στο Γραφείο «Η Ζωή είναι Γλυκιά» τέτοια μέρα μεσάνυχτα πέφτει πολλή δουλειά. Πρόκειται για υπηρεσία τηλεφωνικής στήριξης σε άτομα που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν… 

Η απατημένη, η εγκυμονούσα, ο τρανσέξουαλ, ο «νορμάλ», ο λαϊκός, ο διεστραμμένος και η αλλοδαπή θα περάσουν μαζί αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά ταυτόχρονα ο καθένας στον κόσμο του. Ένα εκρηκτικό μείγμα από χαρακτήρες και συμπεριφορές και οδηγούν σε μια κωμωδία ξεκαρδιστική, πληθωρική, ζωντανή, ανατρεπτική, λίγο… κυνική αλλά πάντως πρωτότυπη.

Το έργο «Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα» δημιουργήθηκε το 1979 στο Παρίσι, όταν έξι Γάλλοι ηθοποιοί με αρχηγό τον Ζοσιάν Μπαλασκό σκέφτηκαν να ανεβάσουν ένα έργο που δεν είχε γραφτεί ακόμα και που δημιουργήθηκε αυτοσχεδιαστικά κατά την διάρκεια των προβών. Κάθε ηθοποιός είχε τη συγγραφική ευθύνη του ρόλου του κι όλο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν το κείμενο με μαεστρία και μεράκι. 

Ο Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετεί τους Φώτη Αποστολίδη, Μαρίνα Βρόντη, Θανάση Δρακόπουλο, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Ηρόδοτο Μιλτιάδους και Μαρίλια Χαριδήμου ενώ ο ίδιος συμμετέχει με «κρυφό» ρόλο. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Γιώργου Γιάννου και ο σχεδιασμός φωτισμού του Σταύρου Τάρταρη.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Φωτισμοί: Σταύρος Τάρταρης

Χειρισμός φωτισμού/ήχου: Ζωή Κακότα

Επεξεργασία ήχων: Σταύρος Μακρής

Κατασκευή σκηνικού: Νικόλας Γαβριήλ

Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς

Σχεδιασμός γραφικών: appios creative studio

Παίζουν: Φώτης Αποστολίδης, Ανδρέας Αραούζος, Μαρίνα Βρόντη, Θανάσης Δρακόπουλος, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μαρίλια Χαριδήμου

Παραστάσεις

  • Λευκωσία, Θέατρο Δέντρο, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 6.30μ.μ. (Από 16/12 Τετάρτη, Σάββατο 8μ.μ.)
  • Λεμεσός: 3 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, 8μ.μ. Εισιτήρια: rialto.com.cy / 7777 7747 / ταμείο θεάτρου
  • Πάφος: 5 Ιανουαρίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 8μ.μ.
  • Λάρνακα: 8 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος, 8μ.μ.

Εισιτήρια: shop.tickethour.com/ 7777 7040 / ACS Courier

*Η παράσταση της Πάφου γίνεται σε συνεργασία με την Round Table 7 Πάφου και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό τους ταμείο.

Πηγή: philenews