Κοριτσάκι πέντε ετών παραλίγο να μείνει μόνο σε αίθουσα προδημοτικής και αυτό απεφεύχθη επειδή η υπεύθυνη του σχολείου αλλά και η συνοδός των μαθητών επέδειξαν ευαισθησία και ενημέρωσαν τη μητέρα του παιδιού, η οποία μετέβη από την Ορά στη Χοιροκοιτία για να παραλάβει το παιδί.  Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως θα μεριμνήσει ώστε το θέμα να ρυθμιστεί σήμερα.

Λειτουργός του υπουργείου Μεταφορών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ» ανέφερε πως αν γινόταν εγκαίρως συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, θα ρυθμιζόταν η μεταφορά του παιδιού με ταξί, όπως είναι η πολιτική σε περιπτώσεις που οι μαθητές είναι λιγότεροι των πέντε. Ο ίδιος λειτουργός ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών ενημέρωσαν εγκαίρως υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας αλλά φαίνεται πως στη συνέχεια η διαδικασία καθυστέρησε.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε με επιστολή της μητέρας του παιδιού στη Βουλή και όταν επικοινωνήσαμε μαζί της διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν η ίδια δεν μπορούσε να μεταβεί στη Χοιροκοιτία για να παραλάβει τη μικρή. Όπως είπε, η συνοδός των μαθητών επικοινώνησε μαζί της το πρωί και τη ρώτησε αν θα υπάρχει λεωφορείο το μεσημέρι για να μεταφέρει το παιδί στο σπίτι. Θεώρησα, είπε, πως θα συνεχιζόταν η τακτική της περσινής χρονιάς που τα παιδιά μεταφέρονταν μετά το σχολείο στην κοινότητα. 

Αν το πρόβλημα επιλυθεί σήμερα, τότε το παιδί θα μεταφέρεται με ταξί μέχρι την 1η Οκτωβρίου, οπόταν η προδημοτική θα αρχίσει να λειτουργεί μέχρι τις 3μμ και η μικρή θα μεταφέρεται μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο σχολείο.

Το ίδιο πρόβλημα θα παρουσιαστεί και τον προσεχή Ιούνιο, οπόταν και πάλιν το παιδί θα μεταφέρεται με ταξί. Εκπρόσωπος της εταιρείας λεωφορείων ανέφερε πως οι επηρεαζόμενοι γονείς ενημερώθηκαν πως με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών θα εκτελείτο μία διαδρομή το πρωί και μία είτε το μεσημέρι είτε το απόγευμα.

Στην επιστολή της μητέρας προς τη Βουλή αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα και τα εξής: 

«Η κόρη μου, πέντε ετών, φοιτά φέτος υποχρεωτικά στην Προδημοτική Τάξη στη Χοιροκοιτία και χθες το μεσημέρι δεν παρουσιάστηκε λεωφορείο να παραλάβει το παιδί μου και να το επιστρέψει στο χωριό μας, την Ορά. Από την εταιρεία που μεταφέρει τους μαθητές μας, έλαβα την απάντηση ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν εγκρίνει διαδρομές όταν ο αριθμός των μαθητών είναι κάτω από πέντε». Πώς γίνεται, συνεχίζει η μητέρα, εν έτει 2020 το κράτος να μην μπορεί να παρέχει έστω και τα βασικά σε μαθητές και ιδιαίτερα στους μαθητές ορεινών περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αρκετά θέματα/δυσκολίες σε πολύ μικρές και ευαίσθητες ηλικίες, μεταξύ των οποίων τις αποστάσεις που πρέπει να διανύουν για να μεταβούν στο σχολείο τους.