Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με τις παρεμβάσεις του Γενικού Ελεγκτή. Σε συνέντευξή του στο OMEGA και αναφερόμενος στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε με νόημα πως ο Γενικός Ελεγκτής δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή σε συγκυβερνήτη.
 
«Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Γενικός Ελεγκτής ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι μια σειρά ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών ενέχουν το πολιτικό στοιχείο και ταυτίζονται πλήρως με συγκεκριμένο κόμμα.
 
«Δεν είναι δουλειά του Γενικού Ελεγκτή να εποπτεύει όλες τις αποφάσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος Ανστασιάδης. «Τις προάλλες είχε άποψη για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Μήπως να του δώσουμε μια θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίζει μαζί μας εάν και κατά πόσο θα πρέπει να λάβουμε την α’ πολιτική απόφαση ή την β’», διερωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Ο ΠτΔ έκανε επίσης λόγο για τάσεις λαϊκισμού και ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή και κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να επαναφέρει στη θεσμική του θέση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
 
 
Την ίδια ώρα ο ΠτΔ προανήγγειλε συμφωνία των γιατρών του Δημοσίου με τον ΟΚΥπΥ μετά από δική του πυροσβεστική παρέμβαση και δήλωσε ότι παρά τα κενά και τις αδυναμίες θα τα καταφέρουμε και με το ΓεΣΥ.
 
Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα χαμηλά νούμερα κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. «Είχα τρομερή σύγκρουση με τη συνείδησή μου όταν λαμβάναμε αποφάσεις για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των πολιτών», ανέφερε ο Πρόεδρος και τόνισε ότι ένα από τα οδυνηρότερα μέτρα που λήφθηκαν ήταν η απαγόρευση επιστροφής πολιτών μας στην Κύπρο.
 
Την Τρίτη ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Επιδημιολογική Ομάδα, προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα που θα ληφθούν ενόψει της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
 
Πηγή: philenews