Όλα τα επιδόματα πίσω θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, και εκείνα που ίσχυαν πριν το 2013 και κόπηκαν είτε λόγω δημοσονομικών μέτρων είτε λόγω μνημονίου. Στην έκδοση της 23ης Οκτωβρίου 2019 του «Δημόσιος Υπάλληλος», εκφραστικού Μέσου της ΠΑΣΥΔΥ, σημειώνεται πως «μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας λόγω της τραπεζικής κρίσης η οικονομία ανακάμπτει, η ανεργία υποχωρεί και ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύτατο τίμημα». Συνεχίζονται για όγδοο χρόνο οι αποκοπές από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα διάφορα επιδόματα. Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία, οι συνολικές αποκοπές από τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα οκτώ αυτά χρόνια ξεπερνούν τα €3 δισ.», αναφέρεται.
 
Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων που καταργήθηκαν από το 2013 είναι: επιδόματα ενοικίου στην Κύπρο, επίδομα καλής διαγωγής και αξίας (Αστυνομία/ Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμήμα Φυλακών), επίδομα πολιτικής περιβολής (Αστυνομία), επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας (Στρατό, Εθνική Φρουρά), ειδικό επίδομα εκπαιδευτικών υπαίθρου, επίδομα υπαίθρου (Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας), επίδομα διημέρευσης (Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας), παραχώρηση εξόδων ενοικίασης κατοικίας στους Επάρχους, αμοιβή κυβερνητικού ιατρικού προσωπικού για συμμετοχή σε Ιατροσυμβούλια ή/και ετοιμασία ιατρικής έκθεσης (Καταργήθηκε από 1.1.2014), αποζημίωση οδηγού. Υπήρχαν και ορισμένα που κόπηκαν προηγουμένως. Το 2012 καταργήθηκε το επίδομα ζώου, επίδομα λουστραδόρου, επίδομα εργασίας σε υπόγειες σήραγγες, επίδομα χειριστή κομπρεσόρου.
Η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ στην τελευταία της συνεδρία εξέτασε διεξοδικά το όλο θέμα και αποφάσισε να διεκδικήσει την επαναφορά όλων των επιδομάτων στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την 1.1.2013. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, διεκδικεί το επίδομα βάρδιας, υπερωριών, οδοιπορικών, ενοικίου, καλής διαγωγής, εξωτερικού κ.ά.
 
 
Όσον αφορά στις αποκοπές από τους μισθούς και τις συντάξεις, το πάγωμα των προσαυξήσεων και της ΑΤΑ, το δικαίωμα για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις αποκοπές από το εφάπαξ αναμένεται η απόφαση της πλήρους ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις εφέσεις που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό θα πρέπει να λεχθεί ότι μέλη του νέου σχεδίου θα είναι όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι, οι οποίοι προσλήφθηκαν την 1η Οκτωβρίου και μετέπειτα, χωρίς να αποκλείεται η ένταξη και των υπαλλήλων που υπηρετούν με σύμβαση αορίστου διάρκειας. Όσον αφορά στη μονιμοποίηση των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, πληροφοριακά αναφέρεται ότι η σχετική Πρόταση Νόμου που ετοιμάστηκε από την ΠΑΣΥΔΥ έχει ήδη κατατεθεί στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών. 
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA, ανέφερε ότι για  την επαναφορά συγκεκριμένων επιδομάτων όπως βάρδιας, υπερωριών και εξωτερικού δεν έχουν προσφύγει στο Ανώτατο, όμως η συντεχνία προτίθεται να τα διεκδικήσει. Ωστόσο, σημείωσε πως για το επίδομα καλής διαγωγής σε αστυφύλακες και λοχίες αλλά και το επίδομα ενοικίου, περιμένουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την οποία όπως είπε η συντεχνία θα σεβαστεί όποια και αν είναι αυτή.