Αγώνα δρόμου κάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μισθούς στους υπαλλήλους τους. Όλοι ανεξαιρέτως βρίσκονται σε συνεχείς εσωτερικές διαβουλεύσεις προκειμένου να βρουν τρόπους να αποζημιώσουν τους υπαλλήλους, αλλά και να εκμεταλλευτούν τα κυβερνητικά σχέδια.
 
Η κυπριακή βιομηχανία της ΚΕΟ δεν αποτελεί εξαίρεση. Μιλώντας στον «Φ» ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Χαράλαμπος Παναγιώτου, δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρει να διασφαλίσει ένα μισθό για τους υπαλλήλους της. «Μέλημα μας είναι να δώσουμε έναν μισθό στους εργαζομένους μας- όσο μισθό μπορούμε, αλλά τουλάχιστον όλοι ανεξαιρέτως να πάρουν σπίτι τους ένα μεροκάματο για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Κι αυτό πρέπει να είναι στόχος όλων μας: κανένας υπάλληλος να μη μείνει χωρίς μισθό», υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι «αν αυτό σημαίνει ότι είτε θα μοιραστούμε τα λεφτά και να μειωθούν οι μισθοί μας είτε θα μειωθούν οι ώρες εργασίας μας, θα το κάνουμε. Αλλά κανένας, δεν πρέπει να μείνει χωρίς μισθό».
 
Κατέληξε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα και πρέπει να δείξουμε το ανθρώπινό μας πρόσωπο και να σκεφτούμε όχι τα κέρδη μας, αλλά τη βιωσιμότητα μας, με σκοπό να υπάρχει βιωσιμότητα για τον καθένα μας».