Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Χριστάκης Καραγιώγης, δάσκαλος, αγωνιστής της ΕΟΚΑ και ιδρυτής του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ. 
 
Ο Χριστάκης Καραγιώργης γεννήθηκε στη Βώνη το 1934. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1952 και το Διδασκαλικό Κολέγιο Μόρφου το 1955.Διορίστηκε δάσκαλος στο χωριό Βάβλα.
 
Εντάχθηκε στις τάξεις της Ε.Ο.Κ.Α ως ομαδάρχης και στη συνέχεια έγινε υπεύθυνος του υποτομέα της Ορεινής Λάρνακας.
 
Αργότερα εγκαταστάθηκε στο σπίτι του Τομεάρχη της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Παρίδη, ο οποίος έπεσε το 1958 μαχόμενος εναντίον αποσπάσματος Βρετανών στρατιωτών που διενεργούσε έρευνες στο χωριό. Καταζητήθηκε από τους Βρετανούς και επικηρύχτηκε.
 
Τον Σεπτέμβρη του 1959 μετεκπαιδεύθηκε με ομάδα δώδεκα δασκάλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε από την Εθνική Εταιρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πτυχίο Ψυχικής Υγιεινής.Το 1961 τοποθετήθηκε στην Αστική Σχολή Ελενείου, και εξελέγη γραμματέας της ΠΟΕΔ Λευκωσίας και πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Παιδική Χαρά” της ΠΟΕΔ.
 
Τον Φεβρουάριο του 1963 προσελήφθη στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου ως Ανώτερος Λειτουργός Προγραμμάτων στο Ραδιόφωνο.
 
Ανέλαβε τον τομέα των πληροφοριακών εκπομπών, δημιούργησε την Υπηρεσία Επικαίρων και καθιέρωσε πς εκπομπές ενημέρωσης που με την ονομασία Ηχώ των Γεγονότων συνεχίζονταν για δεκαετίες.
 
Τον Οκτώβρη του 1967, με υποτροφία της Αμερικανικής Κυβέρνησης, παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών της Πολιτείας Νέας Υόρκης, τρίμηνης διάρκειας πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
 
Την πρώτη Ιανουαρίου 1968 προήχθη σε Βοηθό Διευθυντή του Τμήματος Ραδιοφώνου και το 1991 Διευθυντής.
Το 1987 ενεργώντας ως προσωρινός υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΡΙΚ οργάνωσε το Τρίτο Συνέδριο των Ραδιοφωνιών των Αδεσμεύτων (BONAC) και στη συνέχεια τον Πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό “Χρυσό Αγρινό” για Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά έργα.
 
Μετά την πρόωρη αφυπηρέτησή του από το ΡΙΚ τον Απρίλιο του 1993 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Μελάθρου Αγωνιστών όπου εργάστηκε για πέντε συνεχή χρόνια. Συνέβαλε τα μέγιστα στην οργάνωση τόσο των υποδομών όσο και στη στελέχωστη του Μελάθρου.
 
Πηγή: philenews
 
*Βιογραφικό Σημείωμα από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Παπαδημήτρη