Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και της υπεύθυνης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων κ. Ριάνας Κωνσταντίνου, οι αχρείαστες κλήσεις προς το 1420 δεν λένε να σταματήσουν. 
 
Σε δηλώσεις της στο philenews, η Ριάνα Κωνσταντίνου ανέφερε πως από πλευράς παρόχου καταγράφονται περίπου 400 τηλεφωνήματα ανά 30 λεπτά, αριθμοί πρακτικά αδύνατοι να απαντηθούν τις περισσότερες φορές παρά το γεγονός ότι το τηλεφωνικό κέντρο είναι επαρκώς στελεχωμένο αφού αυτή τη στιγμή εργάζονται επιπρόσθετα άλλοι 20 λειτουργοί οι οποίοι απαντούν κλήσεις ταυτόχρονα. Δεν είναι λίγες οι… περίεργες οι ερωτήσεις που δέχτηκαν οι λειτουργοί που απαντούν κλήσεις που αφορούν μέχρι και τα ζώδια τους αλλά και για το Feng Sui του χώρου που στεγάζεται το τηλεφωνικό κέντρο. 
 
 
Παράλληλα, η κ. Κωνσταντίνου, καλεί εκ νέου το κοινό να καλεί στο 1420 για τα απολύτως απαραίτητα περιστατικά με ύποπτη συμπτωματολογία τα οποία χρειάζεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να δυσχεράνουν το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Η υπερφόρτωση του τηλεφωνικού κέντρου του 1420 προκαλεί ταλαιπωρία σε πρόσωπα τα οποία χρειάζονται τις απαραίτητες οδηγίες για ενδεχόμενα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και πιθανόν να σχετίζονται με τον κορωνοϊό.
 
 
Σημειώνεται ότι τα μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενώ απαντούν καθημερινά χιλιάδες κλήσεις, δίδοντας πληροφορίες προς το κοινό.
 
Υπενθυμίζουμε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον κορωνοϊο και χρειάζεται να γνωρίζει το κοινό βρίσκονται αναρτημένες στη σελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.
 
Πηγή: philenews