Ε, ΟΧΙ και τόση υποκρισία από τους –έως το χτες– θαυμαστές και… ελπίζοντες στον Ερντογάν. Ακόμη και οι προ(σ)τρέξαντες ικέτες στην αυλή του Σουλτάνου και συνδαιτυμόνες και φιλοξενούμενοι του Τσαβούσογλου, εμφανίζονται διστακτικοί στους… ύπνους τους!
Πού εποχή που… διαγκωνίζονταν στα εγκώμιά τους και πανηγύριζαν στις εκλογικές τους νίκες! Με γλοιώδεις χαρακτηρισμούς και παραπλανητικούς επαίνους για τον αδίστακτο Σουλτάνο και τους κόλακες νεοχιτλερικούς σουλτανίσκους του:
— Πρόκειται για προοδευτικούς νεο-ισλαμιστές με ευρωπαϊκό και δημοκρατικό προσανατολισμό.
Ακόμη και όταν ο Ερντογάν αναδεικνυόταν και αποδεικνυόταν προστάτης και μέγας χορηγός του τζιχαντιστικού Χαλιφάτου των αποκεφαλιστών, η Πέμπτη φάλαγγα του συνδρόμου των Ιμίων και τα σημιτικά παραπούλια –Αθηνών τε και Λευκωσίας– διαλαλούν… «δεν φταίει η Τουρκία», αλλά τα… θύματα των ποικίλων πειρατικών barbaroϊσμών της Άγκυρας!
Και:
Την ώρα που ο Σουλτάνος σπρώχνει –κυριολεκτικά– χιλιάδες απελπισμένους που η πολιτική του επεκτατισμού του δημιούργησε, να διέλθουν τον Έβρο και να περάσουν –διά της βίας και με κάθε τρόπο– στα ελληνικά εδάφη, σπεύδει –και– στην Ευρώπη, αφενός να… εξηγήσει –με ασύστολα ψεύδη– ότι είναι η Ελλάδα που… παρανομεί, και αφετέρου να απαιτήσει ευρωπαϊκή αρωγή για να παραβιάζει τα –και ευρωπαϊκά– σύνορα και χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Κύπρου.
Μάλιστα!
Παρότι ο Ερντογάν αποδεικνύεται και μέγας ψεύτης και συκοφάντης, αναιρώντας τη δική του προσυπογραφή σε ό,τι συμφώνησε με τους Ευρωπαίους, εντούτοις έχει πρόσθετες απαιτήσεις, χωρίς να λογοδοτήσει για τις προκλήσεις και τις παρασπονδίες του.
(Έστω, ν’ απαιτήσουν από τον Σουλτάνο να κοινοποιήσει τον αριθμό όσων έχουν νοσήσει από τον Κορωνοϊό στο ανεξέλεγκτο ισλαμικό Σουλτανάτο του!)