Κορυφώνονται αυτές τις μέρες οι προετοιμασίες για το 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) το οποίο διεξάγεται στο Θέατρο Ριάλτο στις 7 και 8 Μαρτίου και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει τον κύκλο των διοργανώσεων που αφορούν στην προώθηση του Σύγχρονου Χορού στον τόπο μας. 
 
Ο νέος θεσμός προσφέρει στους Κύπριους χορογράφους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού από το εξωτερικό, και να ενισχύσει τις προσπάθειες τους για διεθνή προβολή και πιθανή μετάκληση έργων τους στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προσκληθεί και θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις επτά εκπρόσωποι Διεθνών Φεστιβάλ.
 
Συγκεκριμένα, θα παρευρεθούν στο 1ο Showcase: Από το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” η Σοφία Φαλιέρου – Καλλιτεχνική Διευθύντρια και η Χρύσα Γεωργίου Project Manager. Από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Βιέννης ImPulsTanz ο Μίκαελ Στολχόφερ (Michael Stolhofer), Επιμελητής του Φεστιβάλ. Από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, Σύμβουλος Χορού. Από το TROIS C-L Centre De Creation Choregraphique του Λουξεμβούργου η Κοραλίν Γκαρνέρο (Coraline Garnero), International Project Manager. Ακόμη μια ελληνική συμμετοχή από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση που θα εκπροσωπηθεί από την Χριστίνα Λιάτα, Υπεύθυνη Περιοδειών & Διεθνών Συμπαραγωγών. Τέλος από το Danec Πράγας η Ιβόνα Κροϊτσμάνοβα (Yvona Kreuzmannová), Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.
 
Στο 1ο Showcase θα παρουσιαστούν οκτώ έργα που χορογραφήθηκαν και διακρίθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, προσφέροντας στους φίλους του χορού μια δεύτερη ευκαιρία για να τα παρακολουθήσουν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν και πρωινές παραστάσεις, στο πρότυπο των διεθνών Showcase.
 
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης. 
 
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Going Out, Active 107.4, 102.5 
 
Πηγή: philenews