Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ένας Ιταλός γιατρός στην «καρδιά» της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, το Μπέργκαμο, περιγράφει τις ζοφερές συνθήκες στα νοσοκομεία της πόλης του και παρομοιάζει την επιδημία «με ένα τσουνάμι που παρέσυρε τους πάντες».

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Δρ. Daniele Macchini, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Humanitas Gavazzeni προειδοποιεί μέσω της μακροσκελούς ανάρτησής του (που πόσταρε στις 7 Μαρτίου) σχετικά με τους κινδύνους του εφησυχασμού στη «μάχη» κατά του φονικού κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, με πάνω από 600 νεκρούς και περισσότερα από 10.000 κρούσματα, η Ιταλία έχει δεχτεί το πιο ισχυρό πλήγμα από την επέλαση του ιού στην Ευρώπη, κάτι που οδήγησε πρόσφατα στην επιβολή πρωτοφανών μέτρων και περιορισμών για τους 60 εκατομμύρια κατοίκους της.

«Μετά από πολλή σκέψη σχετικά με το εάν έπρεπε ή όχι να γράψω σχετικά με τα όσα μας συμβαίνουν, ένιωσα ότι δεν θα ήταν υπεύθυνο να σιωπήσω», γράφει στην ανάρτησή του ο γιατρός, σύμφωνα με την μετάφραση στα αγγλικά που δημοσίευσε στο Twitter η Δρ. Silvia Stringhini, επιδημιολόγος και ερευνήτρια στο Geneva University’s Institute of Global Health. «Θα προσπαθήσω να μεταφέρω σε ανθρώπους μακριά από τη δική μας πραγματικότητα τι ζούμε στο Μπέργκαμο αυτές της ημέρες, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Κατανοώ την ανάγκη να μην προκληθεί πανικός, αλλά τρέμω στη σκέψη ότι το μήνυμα της επικινδυνότητας όσων συμβαίνουν δεν φτάνει στον κόσμο», συνεχίζει ο γιατρός από το Μπέργκαμο, όπου τα κρούσματα του ιού έχουν πλέον ξεπεράσει τα 1200.
 

Πηγή: philenews/protothema.gr