Η παρουσία μητέρας δύο παιδιών με προβλήματα υγείας στο σχολείο τους με στόχο να συνοδεύει και να βοηθά το ένα από αυτά που δεν έχει αποκλειστικό συνοδό, προκάλεσε την αντίδραση της Διεύθυνσης του σχολείου, η οποία προειδοποίησε για λήψη μέτρων. Μέτρα τα οποία δεν αποκλείουν και την εμπλοκή της Αστυνομίας, σε περίπτωση που η μητέρα επιχειρήσει την Τρίτη να εισέλθει στο σχολείο και να μείνει. Μιλώντας στον «Φ», η μητέρα ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες δεν έμενε στην τάξη του ενός από τα δύο παιδιά της αλλά εκτός. 
Όπως είπε, έμπαινε για λίγο όταν χρειαζόταν να μεταφέρει το παιδί στην τουαλέτα, καθώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Χθες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, η Διεύθυνση του σχολείου κάλεσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας ενημέρωσαν τη γυναίκα πως απαγορεύεται να εισέρχεται στο σχολείο.
 
Σημειώνεται πως τα δύο παιδιά της οικογένειας φοιτούν στην πρώτη τάξη δημοτικού στη Λεμεσό αλλά σε διαφορετικά Τμήματα, κι έχουν και τα δύο σύμφωνα με τη μητέρα τους ανάγκη από συνοδό. Το ένα παιδί έχει, το άλλο όχι, ενώ στο σχολείο συνολικά υπάρχουν τρία παιδιά με δυσκολίες και προβλήματα υγείας τα οποία καλύπτονται από τις υπηρεσίες δύο συνοδών. Από πλευράς της η μητέρα δήλωσε στον «Φ» πως την Τρίτη θα πάρει κανονικά τα παιδιά της στο σχολείο και δεν φοβάται να συλληφθεί, τονίζοντας ότι αυτό που διεκδικεί είναι η έγκριση συνοδού και για το άλλο παιδί, κάτι που αρχικά δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, στην οποία και υπέβαλε την ένστασή της. 
Η μητέρα κατανοεί πως δεν πρέπει να βρίσκεται στο σχολείο και όπως λέει, ούτε επιθυμεί να είναι εκεί αλλά πρέπει το υπουργείο να ορίσει συνοδό ούτως ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο κανένα από τα τρία παιδιά που θα μοιράζονται τους δύο συνοδούς που υπάρχουν.
 
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας σημείωσαν πως στόχος είναι να διαχειριστεί το θέμα με χαμηλούς τόνους και οι οδηγίες του στο σχολείο είναι ότι τα τρία παιδιά μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς πρόβλημα από τους δύο συνοδούς. Επίσης, αναγνωρίζεται ότι πρόκειται για ευαίσθητο ζήτημα αλλά δεοντολογικά η παρουσία μη αρμόδιου προσώπου εντός σχολικής μονάδας απαγορεύεται. Όσον αφορά στην παρουσία της Αστυνομίας στο σχολείο, μας μεταφέρθηκε ότι έγινε σύσκεψη για το θέμα και με την ευκαιρία της παρουσίας της μητέρας ενδεχομένως της έγιναν συστάσεις.