Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης τιμά την μνήμη του ήρωα μαθητή της ΕΟΚΑ με τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις «Ευαγόρεια», που φέτος θα πραγματοποιηθούν από τις 6 μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι με σχολική ημερίδα με θέμα τον ήρωα, ποιητή , μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου Πάφου και με ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Παντελή Σκλιά.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 6:30μμ θα πραγματοποιηθεί φιλολογικό μνημόσυνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια από την παιδική χορωδία Camerton του Κυπρο- Ρωσσικού Συνδέσμου Πάφου υπό την διεύθυνση της μαέστρου Anna Izmailova, τραγούδια από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου και θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας με θέμα: «Προσκλητήριο Απαγχονισθέντων».

Στο φιλολογικό μνημόσυνο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Γεώργιος Θεοδοσίου, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν μαθητές που διακρίθηκαν στον ποιητικό διαγωνισμό.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου θα τελεστεί το θρησκευτικό μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου με ομιλητή τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωκράτη Κάτσικα.

Θα ακολουθήσει η μεταφορά φλόγας από το σημείο σύλληψης του ήρωα στη Λυσό μέχρι το σπίτι του στη Τσάδα. Από το σπίτι του ήρωα μέχρι τον αδριάντα τη φλόγα θα μεταφέρουν δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών και του Σωματείου Περικλής Δημητρίου και Στέλιου Κυριακίδη.

Τέλος την Παρασκευή 13 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, ώρα απαγχονισμού του ήρωα, συναγωνιστές, συμμαθητές φίλοι και εκτιμητές της θυσίας του, θα εναποθέσουν λουλούδια στον ανδριάντα του ήρωα.