Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είπαν σήμερα το απόγευμα οι δικοί του άνθρωποι και πλήθος κόσμου που τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του.

Ο τραγουδοποιός που με τις μελωδίες του σημάδεψε μια γενιά, «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας.

 
 

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στον ιερό ναό του νεκροταφείου Ζωγράφου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας. Από πολύ νωρίς, όμως, φίλοι και συνάδελφοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν ήταν ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη. Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου βρέθηκαν και τα στελέχη του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός. 

Δεκάδες καλλιτέχχνες από όλο το φάσμα της πολιτιστικής δημιουργίας βρέθηκαν κοντά στη γυναίκα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Ελένη και την πολυαγαπημένη μοναχοκόρη του Μαρία – Κλάρα στη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η τελευταία συναυλία του στην Κύπρο (video)

Οι επικήδειοι χαιρετισμοί από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Διονύση Τσακνή και τον γιατρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο κ.Ράπας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξέφρασαν με λόγια στους επικηδείους του, όσα ένιωθαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο ύστατο χαίρε, αλλά εν πολλοίς και τα συναισθήματα όλων όσοι έστω και μια φορά αφέθηκαν στη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κ.Ράπας περιέγραψε την αντίδρασή του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η μοναχοκόρη του, η Μαρία Κλάρα έγινε το κίνητρό του για να γίνει «ο πιο πειθαρχημένος ασθενής». Είπε: «Γιατί ; Μήπως δεν πρόσεξε , μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του , μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του ;

Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του , μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα . Η κόρη του ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε « έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω» Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής . Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή . Καλό ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Όχι ρε φίλε!»: Κύπρος-Ελλάδα αποχαιρετούν τον Λαυρέντη

Η έκκληση της οικογένειας

«Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου: EUROBANK Αρ. Λογ. 0026.0102.16.0200303078 IBAN: GR 8302 601020000 160200303078 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ. 6017 0400 56698 ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698 *Παρακαλούμε σημειώστε στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα Ή τηλεφωνικά στο 210 74 82 690».

 

 

 

 

Πηγή: philenews / protothema.gr