Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το πρωί το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, καθώς το νησί διαπερνούν έντονα καιρικά φαινόμενα με αποκορύφωμα τη χθεσινή καταιγίδα στη Λευκωσία.
 
Η προειδοποίηση αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, στις οποίες η ένταση της βροχής θα είναι μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά την ώρα, ενώ πιθανό να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.
 
Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.
 
Φθινόπωρο το πρωί, χειμώνας το βράδυ
 
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια.
 
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Live εικόνα
 

Πηγή: Philenews

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες