Κάποιοι σε αυτό τον τόπο, προφανώς δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Εκτός και αν έχουν αποφασίσει να μας τρελάνουν. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος τις εξωφρενικές ενέργειές τους. Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση της συνέχειας του άρθρου, καλού-κακού καθίστε, διότι δεν εγγυώμαι ότι θα είστε πολύ καλά. Ο κ. Πανίκος Σταυριανός απέστειλε νέα επιστολή! Προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) αυτή τη φορά. Φορτώνει την ευθύνη για την πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης φόνου του Θανάση Νικολάου στους αστυνομικούς!

Όχι, δεν κάνω πλάκα. Σοβαρομιλώ. Την αποκάλυψη κάνει ο συνάδελφος αστυνομικός συντάκτης του «Φ», Μιχάλης Χατζηβασίλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο συνάδελφος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Σταυριανός καταγγέλλει τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση της υπόθεσης για πιθανή ολιγωρία και ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στην Αστυνομία, στάληκε στην ΑΑΔΙΠΑ μετά που εγνώσθη ότι οι ποινικοί ανακριτές επιρρίπτουν ευθύνες σε τρεις αστυνομικούς που είχαν την ευθύνη της διερεύνησης του θανάτου του Θανάση. Αφήνει να νοηθεί ότι η ευθύνη της διερεύνησης ανήκε στην Αστυνομία και αυτούς που ελάμβαναν τις αποφάσεις.

Μετά από την προ ημερών επιστολή την οποία απέστειλε στις Αρχές και εκφράζει παράπονα ότι τον δίκασαν και τον καταδίκασαν πριν καν ακουστεί, ενώ θέτει και θέμα ασφάλειάς του, τώρα έρχεται η προαναφερθείσα επιστολή! Χάθηκε εντελώς η τσίπα κύριε Σταυριανέ!

Ναι, οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση, σαφώς και ενέχουν τεράστιας ευθύνης. Ναι, οι ποινικοί ανακριτές Μάτσας και Αλεξόπουλος σαφώς στην έκθεσή τους καταγράφουν ότι κατά την εκτίμησή τους τα εν λόγω μέλη της Αστυνομίας, ενδεχομένως, να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Ναι, σαφώς και καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα να μελετήσει την ποινική δίωξή τους για ενδεχόμενη αμέλεια καθήκοντος και πλημμελή έρευνα ενός σοβαρού εγκλήματος.

Προφανώς, όμως, ξεχνάς ότι στην ίδια έκθεση των ποινικών ανακριτών είσαι κι εσύ καταγγελλόμενος για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα. Προσπερνάς το γεγονός ότι εσύ ήσουν εκείνος ο οποίος διενήργησε αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος. Ότι εσύ ήσουν εκείνος ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή. Ότι στη βάση των δικών σου συμπερασμάτων ήταν που και η Αστυνομία έκλεισε άρον-άρον τον φάκελο, καταχωρώντας την υπόθεση σαν αυτοκτονία. 

Η εξήγηση για τις προκλητικές ενέργειές σου είναι εξόφθαλμη κύριε Σταυριανέ. Νιώθεις το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια σου. Προετοιμάζεις το έδαφος ενόψει μιας πιθανής παραπομπής σου σε δίκη, αν ο Γενικός Εισαγγελέας συμφωνήσει με το συμπέρασμα των ποινικών ανακριτών. Κτίζεις από τώρα τη βάση της υπεράσπισής σου.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει μια μικρή αλλά ουσιώδη λεπτομέρεια σε σχέση με την εμπλοκή και τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή στην υπόθεση Θανάση Νικολάου. Ο κ. Σταυριανός (όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, ημερ. 31-12-2008, με την οποία ακυρώθηκε προηγούμενο πόρισμα και διατάχθηκε νέα θανατική ανάκριση) στο πόρισμά του για τον θάνατο του Θανάση αποφαίνεται ότι «ο θάνατός του επεσυνέβηκε κάτω από συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτοκτονία». 

Είναι εύλογο, μετά και από τη νέα επιστολή την οποία απέστειλε στην ΑΑΔΙΠΑ, ότι αυτή θα είναι η γραμμή υπεράσπισής του και στο δικαστήριο (αν οδηγηθεί εκεί). Με απλά λόγια, ότι δεν είχε ξεκάθαρα και με σιγουριά αποφανθεί ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Είχε, σύμφωνα με τον ίδιο, δει συνθήκες που προσομοίαζαν με αυτοκτονία. Τουτέστιν, εναπόκειτο στους αστυνομικούς να σιγουρέψουν αν ήθελαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία ή κάτι άλλο. Και δεν το έπραξαν, όπως επισημαίνει στην προκλητική επιστολή του.

Η ζωή, όμως, και ιδίως η απώλεια ζωής, δεν είναι παιγνίδι λέξεων κύριε Σταυριανέ. Το πόρισμά σου είναι εύλογο ότι παρέσυρε τις Αρχές από τη διενέργεια πλήρους διερεύνησης, είτε ήθελαν κάποιοι να γίνει είτε όχι. Είναι επίσης δεδομένο πλέον, αφού απεδείχθη με επιστημονικό τρόπο, ότι το πόρισμά σου ήταν λάθος, αφού επρόκειτο για στραγγαλισμό και μπορούσε αυτό να διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή. 

Ως εκ τούτου, καμία δικαιολογία. Είναι εξοργιστικό να τα φορτώνεις στους αστυνομικούς όταν κι εσύ είσαι εκτεθειμένος. Σε είχαμε καλέσει, τουλάχιστον να ζητήσεις μια συγγνώμη από τη Μάνα. Αντ’ αυτού, προκαλείς ακόμη περισσότερο. Καμία συγχώρεση λοιπόν!