Με επίκληση στην αναφορά μου επί του ιδίου θέματος με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2020, για περισσότερη διερεύνηση, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πριν λίγες μέρες, (Ιούνιος 2022), ύστερα από αρκετή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας Covid 19, επισκέφτηκα ξανά αυτόν τον ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ. Στόχος της επίσκεψής μου, ήταν η επιβεβαίωση της εικόνας που παρουσιάζεται στην φωτογραφία που ανήρτησα με την προηγούμενη δημοσίευσή μου.

Στη νέα φωτογραφία, από την πρόσφατη επίσκεψή μου, στην κορυφή του βράχου, παρουσιάζεται η αγία μορφή του Χριστού (;) να βλέπει προς τα Ουράνια, με το ακάνθινο στεφάνι, και την ριγωτή φανέλα που κρέμεται με λουριά από τον λαιμό του, όπως και στην παλαιότερη φωτογραφία. Τώρα όμως παρουσιάζεται και μία άλλη αγία μορφή, που έχει την  κεφαλή στο στήθος του Χριστού, σαν να τον ασπάζεται, και με τον Χριστό να τον αγκαλιάζει εναποθέτοντας το αριστερό του χέρι πάνω στον ώμο του.

 

 

Ο καθένας μπορεί να αποδώσει την δική του ερμηνεία για αυτό το φαινόμενο Για μένα όμως, το γεγονός ότι και στις δύο φωτογραφίες που λήφθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους, παρουσιάζεται η μορφή του Χριστού με παρόμοια χαρακτηριστικά, αφήνει αρκετά στοιχεία ότι πρόκειται περί Θεϊκής Πρόνοιας, και δεν αφήνει περιθώρια για οποιεσδήποτε εικασίες περί οπτασίας ή/και οφθαλμικής απάτης. Ο Θεός να βοηθήσει να απελευθερωθούν οι τόποι μας, και να χτίσουμε Μοναστήρι στον αγιασμένο τούτο χώρο.

Πέραν τούτου το φαινόμενο αυτό, αναζωογονεί την πίστη μας προς τον Θεό, και τις ελπίδες μας για την επιστροφή στους τόπους μας.

Επισυνάπτονται οι φωτογραφίες μου, που λήφθηκαν στις 31/7/2015 και η άλλη στις 16/6/ 2022.

 

* (Πρώην Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμων, Σωματείων και Οργανώσεων Επαρχίας Κερύνειας, από την ίδρυσή της το 1987 μέχρι το 2002.)

 

Ιστοσελίδα: www.andreaspetroudis.com

Email: [email protected]