Μετά από δύο χρόνια ανάπαυλας, λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Θεάτρου της θεατρικής ομάδας Παράβαση Λυμπιών επανέρχεται με πέντε παραγωγές από Κύπρο και Ελλάδα.

Η 16η διοργάνωση διεξάγεται από τις 24 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών.

Το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ, χρόνο με τον χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θεατές δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο και την Ελλάδα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και ν’ ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με αφορμή ένα όμορφο θεατρικό συναπάντημα.

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 24 και την Παρασκευή 26 Αυγούστου με τη νέα παράσταση της Παράβασης, που είναι η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε κυπριακή διασκευή του Σοφοκλή Σοφοκλέους και σκηνοθεσία των Αντωνίας Χαραλάμπους και Πολυξένης Σάββα.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου σειρά παίρνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» με το έργο του Ζαν Κλοντ Καριέρ «Η ταράτσα», σε σκηνοθεσία- διασκευή Ισίδωρου Σταμούλη.

Ακολουθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ο Θεατρικός Όμιλος Δήμου Δερύνειας με την παράσταση «Η μουσική συναντά το θέατρο», σε σκηνοθεσία – γενική επιμέλεια Χρίστου Καραΐσκου.  

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου η Θεατρική Ομάδα Ομόνοιας Άσσιας παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ο κουτσομπόλης», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Νικολαΐδη.

Η αυλαία πέφτει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου με τη Θεατρική Ομάδα «Παρωδία» που παρουσιάζει το έργο του Δωρόθεου Δωροθέου «Τρισβούννι Λαβ Στόρις», σε σκηνοθεσία του ιδίου.

  • Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών, 8.30μ.μ. Κάρτα εισόδου για πέντε παραστάσεις: €10. Πληροφορίες: 99787090