Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο σκέψης της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τις αγορές αργού πετρελαίου και υποστηρίζουν τα πρόσφατα σχόλιά της, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, επισήμανε τη Δευτέρα το ενδεχόμενο να εισαγάγει περικοπές στην παραγωγή για να εξισορροπήσει μια αγορά πετρελαίου την οποία χαρακτήρισε “σχιζοφρενική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ιράν στοχεύει να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο στην ευρωπαϊκή αγορά

Πιθανές περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+ που συζητήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τη Σαουδική Αραβία μπορεί να μην είναι άμεσες και είναι πιθανό να συμπέσουν με την επιστροφή του Ιράν στις αγορές πετρελαίου, εάν συνάψει πυρηνική συμφωνία με τη Δύση, δήλωσαν εννέα πηγές του ΟΠΕΚ στο Reuters την Τρίτη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι μια μείωση της παραγωγής κατά την επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 5 Σεπτεμβρίου μπορεί να είναι πολύ νωρίς να συμβεί, αλλά θα μπορούσε να είναι απαραίτητη εάν μια πιθανή αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με την Τεχεράνη φέρει πρόσθετες ποσότητες στην αγορά πετρελαίου.

Πηγή: Capital.gr