«Πάει καιρός» από την τελευταία φορά που ήρθε στην Κύπρο. Αυτή τη δικαιολογία πρόταξε η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά την άτοπη δήλωση περί «προέδρου Τατάρ» -για το «βορράς» δεν είπε κανένας τίποτε. 

Μπούρδες διότι η Βικτώρια Νούλαντ ξέρει πολύ καλά το Κυπριακό, τις κόκκινες γραμμές, ποιος είναι πρόεδρος και ποιος όχι, γιατί λέμε «κατεχόμενα» και όχι «βορράς». Ξέρει καλά πού απευθυνόταν και τις ευαισθησίες που υπάρχουν για τους όρους και τις λέξεις αναφορικά με την τουρκική εισβολη/κατοχή.

Αισθάνθηκε, όμως, την… άνεση να αναβαθμίσει τον κατοχικό ηγέτη, σαν να μιλούσε ενώπιον ιθαγενών κάποιας αμερικανικής αποικίας. Αισθάνθηκε πως σε τούτα εδώ τα χώματα, δικαιούται να λέει ό,τι της κατεβεί γιατί δεν αντιδρά κανένας. Αισθάνθηκε ότι δεν θα αντιδράσει ο Αναστασιάδης, αφού το 2014, συνέπραξε μαζί της για να διαμορφωθεί το κοινό ανακοινωθέν με τον τότε κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Πήγε, λέει, να μιλήσει στον Τατάρ και να του αναφέρει πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τη λύση του Κυπριακού «κατά ένα δικοινοτικό τρόπο». Άλλο φρούτο και τούτο.  

 ΑΛ.ΜΙΧ.