Ο Χρίστος Βασιλόπουλος από την Τόχνη γράφει τα πιο κάτω με αφορμή άρθρο του Κ. Τσιμίλλη στις 28.7.2019 στον Φιλελεύθερο.

«…Στις 19 του μήνα, 7.946 Ελληνοκύπριοι πέρασαν στα κατεχόμενα με 6.562 οχήματα. Επέστρεψαν αυθημερόν μόνο 3.986 με 1.683 οχήματα.» Επίσης, από το ίδιο άρθρο: «Ανήμερα της 20ής του Ιούλη, 3.692 Ελληνοκύπριοι πέρασαν το κατοχικό οδόφραγμα με 2.330 οχήματα και την επόμενη άλλες 8.200.», έγραψε ο Κ. Τσιμίλλης.
Αγαπητοί μου φίλοι, ποιο είναι το συμπέρασμά σας μετά την παράθεση των πιο πάνω στοιχείων; Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αποδεχτήκαμε την κατοχή και ότι θα πηγαίνουμε στα κατεχόμενα ως τουρίστες για να βλέπουμε τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας. Αυτά δεν είπε και η χειμαρρώδης κυρία στην κάμερα όταν ρωτήθηκε γιατί πηγαίνει στα κατεχόμενα την ημερομηνία της εισβολής;
Φίλοι μου, φανταστήκατε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξόδεψαν στα κατεχόμενα αυτοί οι συμπατριώτες μας κατά το τριήμερο μεταξύ 19ης και 21ης Ιουλίου; Είμαστε οι κύριοι οικονομικοί αιμοδότες των κατεχομένων και κατ’ επέκταση της κατοχικής Τουρκίας. Άρα, να μην σχίζουμε τα ιμάτιά μας και να απαιτούμε σκληρότερες οικονομικές κυρώσεις από την Ε. Ένωση εναντίον της Τουρκίας, ενώ εμείς οι ίδιοι ξεγράψαμε την κατοχή και ενισχύουμε με τις επισκέψεις μας το κατοχικό μόρφωμα και κατ’ επέκταση την κατοχική Τουρκία με εκατομμύρια ευρώ.
Διάβαζα το άρθρο του κ. Τσιμίλλη και έμεινα έκπληκτος από τους αριθμούς των επισκέψεων που παρέθετε. Μήπως στο τέλος, ο πρώην ναινέκος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Σημίτης είχε δίκαιο που μας ονόμαζε χαζοκούμπαρους και χαζοκυπραίους; Μήπως ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και ο κύριος αίτιος για όλα τα δεινά που μας συμβαίνουν, ο αιμοβόρος Ντενκτάς, είxε δίκαιο που έλεγε ότι σιγά-σιγά θα το χωνέψουμε ότι εισερχόμαστε σε ένα νέο κράτος, αφού είμαστε υπόχρεοι να δείχνουμε τα διαβατήριά μας;
Μήπως στο τέλος δεν μας ταιριάζει η λευτεριά, αλλά η υποδούλωση στην κατοχική δύναμη; Αυτό δείχνουν οι πράξεις μας.