Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που καταδίωκε jet ski και λέμβο με έξι Τούρκους βρέθηκε πολύ κοντά στα παράλια της Xίου στη περιοχή των Γριδίων.

Οι έξι Τούρκοι, τους οποίους εκτιμάται πως παρακολουθούσαν οι συμπατριώτες τους λιμενικοί από τη στιγμή που έφυγαν από τις ακτές της γειτονικής χώρας, κατάφεραν να αποβιβαστούν στη στεριά ωστόσο λουόμενοι ενημέρωσαν το Λιμενικό Σώμα για την παρουσία της τουρκικής ακταιωρού που είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αμεση κινητοποίηση του Λιμενικού- Αντιστάθηκε ο Τούρκος καπετάνιος

Άμεσα στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λ.Σ το οποίο ζήτησε από το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού να απομακρυνθεί προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Αρχικά, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του Τούρκου καπετάνιου ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησαν προς τις τουρκικές ακτές.

Την ίδια στιγμή στο λιμάνι της Πάτρας εντοπίστηκαν περίπου 100 μετανάστες αρκετοί εκ των οποίων με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα σε υπεραστικά λεωφορεία με σκοπό να ταξιδέψουν στη Κεφαλλονιά και από εκεί με πλοίο προς την Ιταλία.

Πηγή: in.gr