Τρόπο να εκτονώσει τον θυμό του βρήκε 30χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης με ένα μπιτόνι με εύφλεκτη ύλη έθεσε φωτιά στην εξωτερική όψη του Αστυνομικού Σταθμού Πλατρών, καθώς και σε περιπολικό όχημα. Ευτυχώς, χάρη στην άμεση επέμβαση μέλους του Σταθμού, η φωτιά δεν επεκτάθηκε, ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα και σε κομπρεσέρ κλιματιστικού.

Ο 30χρονος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησής του. Το Δικαστήριο διέταξε την κράτησή του για περίοδο 7 ημερών, ενώ ανακρινόμενος ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που έθεσε τη φωτιά και παρέδωσε στις Αρχές το μπετόν με τη βενζίνη που χρησιμοποίησε για τους εμπρησμούς. Ισχυρίστηκε δε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών προηγουμένως.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, ο 30χρονος είχε χωρίσει με την πρώην συμβία του και λόγω του ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, προέβη στην πράξη αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμφωνα με τα γεγονότα, γύρω στις 22.35 το βράδυ της Πέμπτης, μέλος της Αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν καθήκον στον Σταθμό, άκουσε δυνατό θόρυβο έξω από τον Σταθμό και όταν εξήλθε, αντιλήφθηκε να υπάρχει φωτιά σε κομπρεσέρ κλιματιστικού και σε περιπολικό όχημα. Άμεσα με τη χρήση πυροσβεστήρα κατέσβησε τη φωτιά. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Πολίτης ο οποίος έδωσε γραπτή μαρτυρία στην Αστυνομία, ανέφερε ότι ο 30χρονος λίγα λεπτά πριν από τη φωτιά είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο του απέναντι από τον Σταθμό των Πλατρών. Επίσης, οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ο 30χρονος αναγνωρίστηκε ως το πρόσωπο που κατευθύνθηκε προς το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αυτός εντοπίστηκε σε εστιατόριο όπου εργαζόταν και συνελήφθη. Σε έρευνα που έγινε στο όχημά του εντοπίστηκαν ρούχα και υποδήματα με τον ύποπτο να παραδέχεται ότι είναι αυτά που φορούσε όταν έβαλε τη φωτιά. Ακολούθως περιέγραψε τον τρόπο δράσης του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ σημειώνεται πως η κακόβουλη ενέργεια εναντίον του Αστυνομικού Σταθμού Πλατρών, δείχνει την κορύφωση της εγκληματικότητας και την έξαρση του μίσους εναντίον των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Θα μας βρουν απέναντί τους, οι θρασύδειλοι εγκληματίες. Τα Σώματα Ασφαλείας δημιουργήθηκαν, εργάζονται και παλεύουν καθημερινά για την τήρηση της τάξης, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες», προσθέτει ο Νίκος Λοϊζίδης και καλεί την ηγεσία της Αστυνομίας, να επανεξετάσει τον αριθμό των μελών που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, σημειώνοντας ότι είναι «αδικαιολόγητο με περίπου 4.800 μέλη, να εργάζονται σε οποιονδήποτε Αστυνομικό Σταθμό ή σε οποιοδήποτε καθήκον της εμπροσθοφυλακής, ένας και μόνον αστυνομικός για ολόκληρο 12ωρο».

«Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να προλάβουμε τυχόν ενέργειες οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες. Θα είμαστε δίπλα και μπροστά από όλους τους συναδέλφους μας. Τα Σώματα Ασφαλείας είναι μια γροθιά και αυτό να το έχουν υπόψη τους όλοι οι παρανομούντες αλλά και ο υπόκοσμος», καταλήγει ο κ. Λοϊζίδης.