Ευκαιρία στους νέους από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις φωνές τους είνα η 12η Αυγούστου, Διεθνής Ημέρα Νεολαίας, αναφέρει η ΜΚΟ Youth Dynamics.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι «η μέρα αυτή φέρνει τα θέματα της νεολαίας στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και γιορτάζει τις δυνατότητες της νεολαίας ως εταίρων στη παγκόσμια κοινωνία».

Αυτή τη μέρα, σημειώνει, «δίνεται η ευκαιρία στους νέους από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις φωνές τους».

Όπως προστίθεται, οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν, να συμμετέχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους σε παγκόσμια θέματα πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού περιεχόμενου, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση, η υγεία, η εργασία, η ανεργία, η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σημειώνεται ότι φέτος η Διεθνής Ημέρα Νεολαίας συμπίπτει με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος,  πιο πράσινου και ψηφιακού. «Με πολλές ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή, εθελοντική προσφορά, κινητικότητα και πολλές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας είναι η στιγμή να προχωρήσουμε με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη νέα εποχή μετά την πανδημία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Youth Dynamics, ως οργάνωση νεολαίας προσφέρει στους νέους πολλές ευκαιρίες για εθελοντική δράση, δημιουργική απασχόληση, εμπλοκή στα κοινά, συμμετοχή σε ανταλλαγές νέων και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αυτές οι εκδηλώσεις ενισχύουν την αίσθηση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη στους νέους, καλλιεργούν την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό και τους βοηθούν να κατανοήσουν τον ρόλο τους, στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, καταλήγει η ανακοίνωση.