Συνέχεια στην περιοδεία του σε ολόκληρη την Κύπρο και τις επαφές του με οργανωμένα σύνολα, φορείς και πολίτες, έδωσε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 

Με τη συνοδεία μελών του Επιτελείου και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων σε κοινότητες και Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, να ακούσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, συνομίλησε με μέλη της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους και τα προβλήματα που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν.

 

 

 

Το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων και γενικά των ευάλωτων ομάδων αλλά και της μεσαίας τάξης, έχει πληγεί σημαντικά από την ακρίβεια, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση βασικών αναγκών. Το κράτος, οφείλει να διασφαλίσει αξιοπρεπείς και ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης, μέσα από ένα επαρκές σύστημα συνταξιοδότησης σε συνδυασμό με τις κατάλληλες δομές υπηρεσιών φροντίδας και κοινωνικής στήριξης.