Χθες περνούσα από την Νίκου Κρανιδιώτη στην Έγκωμη και αντίκρισα κάτι που με έκανε να ντραπώ.  Όπως θα δείτε και εσείς στη φωτογραφία που σας στέλνω, μια γυναίκα με τρία παιδιά στέκονται κάτω από ένα δέντρο ψάχνοντας λίγη σκιά μέσα στο καταμεσήμερο, περιμένοντας το λεωφορείο. Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς έχετε έρθει αντιμέτωποι σε παρόμοιο θέαμα. 
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Κύπρος μας του 2019; Οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες να έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα ενώ οι βουλευτές μας να χρειάζονται καινούριο κτήριο της Βουλής;
Πώς να μη νιώθεις αηδία όταν διαβάζεις τέτοια πράγματα και ο κόσμος να ταλαιπωρείται; Άπλα ένιωσα αδικία και ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου.
Ιωάννα Ν.

Ο δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου ανέφερε χθες στη στήλη ότι οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής της Λευκωσίας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για κατασκευή στάσεων λεωφορείων και επίλυση του υφιστάμενου προβλήματος. Το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όμως, πριν από μερικούς μήνες προσκάλεσε τους δήμους σε σύσκεψη και τους ζήτησε να σταματήσουν τη σχετική διαδικασία, διότι αναλαμβάνει εκείνο την κατασκευή και τοποθέτηση ομοιόμορφων στάσεων στις διαδρομές των λεωφορείων.  Όπως τους λέχθηκε, το κόστος για την κατασκευή των νέων στάσεων θα καλυφθεί από το ίδιο το υπουργείο, το οποίο προφανώς θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. 
«Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα λειτουργό του υπουργείου, μου ανέφερε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ότι ζητήθηκαν σχετικές προσφορές.  Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων στάσεων, που θα είναι φτιαγμένες με σύγχρονες προδιαγραφές και έτσι θα εκλείψει η σημερινή ακαταστασία με την ανυπαρξία στάσεων ή με την ύπαρξη στάσεων διαφόρων ειδών και ποιοτήτων» τόνισε.
Όπως μας είπε στη συνέχεια, μέχρι σήμερα ο Δήμος Έγκωμης έχει τοποθετήσει στάσεις έξω από σχολεία και πανεπιστήμια, όμως λόγω οικονομικού κόστους, ήταν αδύνατο να τοποθετήσει παντού στάσεις. «Ευτυχώς που εκδηλώθηκε παρέμβαση από μέρους του κράτους που ανέλαβε την κατασκευή των στάσεων και έτσι οι δήμοι έχουν απαλλαγεί από το συγκεκριμένο οικονομικό βάρος» είπε.