Τραγικές διαστάσεις παίρνει το θαλάσσιο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω με φουσκωτό του Λιμενικού να συγκρούεται με βάρκα γεμάτη μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό λίγο πριν τις 10 εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το ηλικίας περίπου 3 ετών αγόρι που βρέθηκε στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί ζωντανός ο δεύτερος από τους τρεις αγνοούμενους – ένας άνδρας 28 ετών – ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον τρίτο αγνοούμενο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα όταν, σύμφωνα με το Λιμενικό, η βάρκα με τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθούν και να επέλθει η σύγκρουση.

Από τη σύγκρουση τραυματιστηκαν 6 από τους μετανάστες και βρέθηκαν στο νερό τρία άτομα. Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Όσοι περισυνελέχθηκαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του μοναδικού, πλέον, αγνοούμενου, ενώ στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών .

Πηγή: philenews / protothema.gr