Έναν αιώνα ζωής έκλεισε η γιαγιά Αναστασία Μιχαήλ, από το κατεχόμενο Τρίκωμο, κάτοικος Λάρνακας, η οποία μοιράστηκε τα μυστικά της μακροζωίας της, με τα τρία παιδιά, τα εννέα εγγόνια και τα τέσσερα δισέγγονά της.

Οι συγγενείς της γιαγιάς Αναστασίας, διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης πάρτι προκειμένου να γιορτάσουν τα εκατοστά γενέθλιά της, τα οποία ευχαριστήθηκε με την ψυχή της.

Η καλή διατροφή, η πίστη της στο Θεό, η αναζήτηση της ευτυχίας και το γεγονός ότι δεν κράτησε μέσα της τα προβλήματα που της έφερε η ζωή, λέει πως είναι τα μυστικά της μακροζωίας της. 

Μιλώντας στον «Φ», η αιωνόβια υπέρκομψη γιαγιά, που έχει πλήρη διαύγεια, ανέφερε πως συνεχίζει τις δραστηριότητές της, περπατά και όποτε μπορεί ζυμώνει κουλούρια, όπως έκανε στο χωριό της. 

«Γεννήθηκα το 1922. Εδούλεψα πολλά σκληρά στη ζωή μου και ήμουν μερακλήνα με τες δουλειές. Όταν μπορώ ακόμα ζυμώνω και κάμνω κουλούρκα. Ο παπάς μου είχε χωράφια και βοηθούσα στο Τρίκωμο. Μετά επήαμε στην Αγγλία. Εκαταφέραμεν τα, δόξα τω Θεώ. Πιστεύκω πολλά στο Θεό, εβοήθησεν μας».

Ο γιος της αιωνόβιας γιαγιάς, Μάικ Μιχάηλ, ο οποίος έσπευσε από την Αγγλία ειδικά για τα γενέθλια της μητέρας του, λέει πως η κ. Αναστασία, ακολούθησε τον τρόπο ζωής της μητέρας της, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 99 χρονών. «Κάθε πρωί πίνει ένα ποτηράκι κουμανταρία. Δεν κάπνισε ποτέ της, χρησιμοποιεί πολύ ελαιόλαδο και επιλέγει το καλό φαΐ. Αποφεύγει τα τηγανητά και συνεχίζει να περπατά και να είναι δραστήρια. Γι’ αυτό έζησε τόσα χρόνια». 

Η ιστορία της γιαγιάς Αναστασίας, μοιάζει να είναι βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία. Προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια γεωργών. Το 1952 αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, εγκατέλειψαν με το σύζυγό της το Τρίκωμο και εγκαταστάθηκαν στην Αγγλία. Εργάστηκαν πολύ σκληρά και με ιθύνοντα νου την ίδια, όπως αναφέρουν τα παιδιά της, κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλη περιουσία στη Μεγάλη Βρετανία.