Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έρευνα του ΤΑΕ Λάρνακας για την απάτη ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος αγροτών-μετόχων στην εταιρεία διάθεσης φρούτων και φθαρτών «Βασιλική Γη» στην Οδού. Σε αυτό το στάδιο οι ανακριτές της υπόθεσης, ακολουθούν τα «ίχνη» των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τελικός προορισμός τους. 

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα, 31χρονος εργαζόμενος στην εταιρεία καθώς και 34χρονος, ο οποίος φέρεται πως παρέλαβε χρήματα για να τα «επενδύσει». Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και θα κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης. 

Ο φάκελος της υπόθεσης εκτιμάται πάντως πως θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας και θα διαβιβαστεί για οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία. Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην ετοιμασία δύο κατηγορητηρίων, χωρίς να αποκλείεται ο ένας εκ των δύο υπόπτων στην πορεία να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερη σύλληψη για την απάτη μισού εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται πως πρώτα συνελήφθη ο 31χρονος, έπειτα από λογιστικό έλεγχο στις καταστάσεις της εταιρείας για τα έτη 2020-2022, όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση ποσού 498,102 ευρώ μέσω επιταγών που εξέδιδε στο όνομά του. Ο ύποπτος φαίνεται να είχε στην κατοχή του υπογεγραμμένες λευκές επιταγές από τη λογίστρια και μέλος της εταιρείας, ο οποίος είναι πατέρας του, για σκοπούς διάφορων πληρωμών. Ακολούθως φέρεται να συμπλήρωνε το ποσό, με δικαιούχο τον ίδιο και να εξαργύρωνε τις επιταγές από τραπεζικά ιδρύματα λαμβάνοντας μετρητά. 

Στην κατάθεσή του ο 31χρονος ομολόγησε την πράξη του και κατονόμασε τον 34χρονο, ως το πρόσωπο στο οποίο παρέδιδε τα χρήματα, με σκοπό να τα επενδύσει. Η Αστυνομία, προχώρησε μάλιστα στην κατάσχεση δύο πολυτελών αυτοκινήτων που φέρεται να αγόρασε πρόσφατα ο δεύτερος ύποπτος. Ο 34χρονος, πάντως που θεωρείται ύποπτος για αδικήματα κλοπής και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Από την πλευρά του ο 31χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.