Στη φάση της ανακύκλωσης «από πόρτα σε πόρτα» προχωρεί ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τη Green Dot Κύπρου. Μετά την επίσημη εξαγγελία σε διάσκεψη Τύπου στις 8 Φεβρουαρίου από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Dot Κύπρου, Βασίλη Πετρίδης, οι προεργασίες της δημοτικής αρχής και του περιβαλλοντικού οργανισμού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και πλέον οι αρμόδιοι προχωρούν σε ενέργειες για να γίνει η διαδικασία κτήμα των πολιτών. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι ενημερωτικές διαλέξεις που άρχισαν σε εκπαιδευτήρια και άλλα οργανωμένα σύνολα από εκπροσώπους των δύο φορέων.

Παράλληλα, στα νοικοκυριά της Πάφου θα δοθούν άμεσα για μια πρώτη γνωριμία με την διαδικασία σακούλι ανακύκλωσης χαρτιού και σακούλι ανακύκλωσης για συσκευασίες PMD, ενημερωτικό υλικό για τη σωστή χρήση των συγκεκριμένων σακουλιών, καθώς και χάρτης του Δήμου με τις ημέρες συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από κάθε γειτονιά της πόλης.  

Στους φακέλους περιέχεται επίσης επιστολή του Δημάρχου Πάφου όπου τονίζεται η ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη για ανακύκλωση  και μείωση των βλαβών που υφίσταται η υγεία όλων μας από την αλόγιστη και μη οργανωμένη ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και το πόσο σημαντική είναι η προσωπική συμβολή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Πάφου αναλαμβάνει τη διανομή των φακέλων σε όλα τα οικιακά υποστατικά της πόλης, προσβλέποντας ότι η ανακύκλωση θα γίνει μια καθημερινή συνήθεια για όλους τους δημότες. Πέραν από την «από πόρτα σε πόρτα» συλλογή χαρτιού και PMD, ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου έχει εγκαταστήσει κατάλληλους κάδους σε κεντρικές υπεραγορές της πόλης, ώστε οι δημότες να μπορούν να απορρίπτουν γυάλινες συσκευασίες. Συνολικά αναμένεται ότι θα σταλούν περί τους 20.000 φακέλους με τα κατάλληλα υλικά και έντυπα σε κάθε σπίτι της δημαρχούμενης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος είναι από τις πρωτοπόρες χώρες που εφαρμόζει το σύστημα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών «Door to Door» και για αυτό το λόγο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή σωστής πληροφόρησης προς τους πολίτες της ώστε να εφαρμόζεται από όλα τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζονται οι πολίτες ότι οι κατάλληλες σακούλες για απόρριψη ανακυκλώσιμων υλικών είναι διαθέσιμες σε όλες τις υπεραγορές.