Εμφανίστηκε μπροστά μας ως πληρωμένη διαφήμιση από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ένα προεκλογικό φιλμάκι, που σκιαγραφεί την ιστορία του κόμματος από την ίδρυσή του, στις 4 Ιουλίου 1976. Εικόνες από πρωτοσέλιδα εφημερίδων, «μπηχτές» για τη δεκαετία του 1980, πανηγυρικά στιγμιότυπα από εκλογικές αναμετρήσεις. Δεκατρία λεπτά κομματικής… συσπείρωσης.

Μας έκαναν βέβαια εντύπωση συγκεκριμένες εικόνες ή μάλλον συγκεκριμένοι απεικονιζόμενοι με πρώτη και κύρια την Ελένη Θεοχάρους. Που είδαν κι έπαθαν στον ΔΗΣΥ να την «ξεφορτωθούν» αλλά τώρα είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα στο βωμό του Αβέρωφ.

Μεταξύ άλλων, στο φιλμάκι απεικονίζονται και ο Αλέκος Μαρκίδης, τον οποίο συζητούν ως κακό παράδειγμα (βλ. Εκλογές 2003) αλλά και ο Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Σωκράτης Χάσικος, ο Νίκος Ρολάνδης, η Κλαίρη Αγγελίδου. Αλλά κι η Θεοχάρους; Την οποία τα παρόντα στελέχη βρίζουν ολημερίς κι ολονυχτίς για τις «ακραίες» θέσεις της; Ποιος επικοινωνιακός εγκέφαλος σκέφτηκε να τη βάλουν (δυο φορές) σε ένα φιλμάκι που σκοπό έχει να προωθήσει τον κομματικό πατριωτισμό;

ΑΛ.ΜΙΧ.