Κατάργηση του περιορισμού αριθμού ατόμων για συναθροίσεις σε οικίες, αναστολή του SafePass σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, και του μέτρου ‘test-to-stay’ με εξαιρέσεις, είναι κάποια από τα μέτρα που εισηγήθηκαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό (ΣΕΕ), κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Υγείας, το απόγευμα  της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν κατάργηση του ορίου ατόμων σε τραπέζι και οικίες, από την Παρασκευή, καθώς και την αναστολή της υποχρέωσης για παρουσίαση SafePass σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Εισηγήθηκε ακόμα, αναστολή της υποχρέωσης για παρουσίαση SafePass σε όλους τους χώρους, από τις 15 Μαΐου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, εξαιρούνται όμως οι χώροι εστίασης, διασκέδασης, οίκοι ευγηρίας και νοσοκομεία.

Οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν, επίσης από τις 15 Μαΐου, άρση της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών και την αναστολή του μέτρου ‘test-to-stay’, με εξαίρεση στους επαγγελματίες υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών, γεγονός που επιτρέπει περαιτέρω χαλαρώσεις αυτή την στιγμή.

ΚΥΠΕ